![]() |
Ya Mani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Mani![]() Mani : Dilediğini engelleyen Cenab-ı Hak buyuruyor: "Allah'ın insanlara açacağı herhangi bir rahmeti tutup hapseden olamaz ![]() ![]() "De ki: 'Öyleyse bana bildirin, Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, O'nun verdiği zararı giderebilir mi?Yahut bana bir rahmet dilerse, O'nun rahmetini önleyebilir mi?' " (2) * Resulullah buyuruyor: Ey Allahım! Senin verdiklerine mani olacak, mani olduklarını da verecek kimse yoktur ![]() * Allah, inkarcıları kötülerken bu ismi kullanmış ve şöyle buyurmuştur:"Ve hayra da mâni olurlar ![]() * Allah'ın Mâni olması, dünyada olabileceği gibi ahirette de olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() * Allah, nimet verme ve vermemeye kadir olandır ![]() ![]() * Mani olan Allah, düşmanlarına karşı dostlarını koruyuphimaye eden ve onlara yardım edendir ![]() Bu ismi bilmenin faydaları: * Her müslüman, Allah'tan başka men eden ve engelleyen olmadığına inanmalıdır ![]() ![]() * İnsanlardan biri mani olduğunda, gerçek mani olanın Allah olduğuna inanmalı, aracıları bir kenara iterek onlarla meşgul olmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ---- Kaynaklar: 1) Fatır, 2 2) Zümer, 38 3) Buhari, 744 4) Maun, 7 5) Esmâ-ül Hüsna, Karınca Yayınları, Nisan 2004 |
![]() |
![]() |
|