Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kent, üniversitesi, york

New York Kent Üniversitesi

Eski 05-14-2012   #1
Şengül Şirin

New York Kent Üniversitesi

New York Kent Üniversitesi,İngilizce CITY UNIVERSITY OF NEW YORK (CUNTY),New York kentindeki belediye ödenekli 17 yüksekokulun bir araya getirilmesiyle 1961"de kurulan üniversiteKapsadığı birimler Lisansüstü Eğitim Merkezi,New York kentinin dört eski beşeri bilimler yüksekokulu (City,Hunter,Brooklyn ve Queens),dört yıllık altı yüksekokul ile iki yıllık yedi yüksekokuldurDört yıllık yüksekokullar büyük ölçüde özerktir1970"te yürürlüğe giren açık kayıt politikasıyla ,lise diploması almış her New Yorkluya üniversite kurumlarından birine giriş hakkı tanınmıştır

Üniversitedeki yüksekokullarının en eskisi,1847"de New York Kenti Eğitim İdare Kurulu tarafından "parasız yükseköğretim kurumlarından daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak için "Free Academy adıyla kurulan ve 1866"da yüksekokul tüzel kimliği kazanan City College"dir1870"te kız öğretmen okulu olarak kurulan Hunter College,1908"de genişletilerek beşeri bilimler yüksekokulana dönüştürülmüş ve 1950"de karma öğretime geçmiştirGünümüzde hemşirelik,sağlık ve sosyal hizmet okullarını da kapsar1930"da kurulan Brooklyn College ile 1937"de kurulan Queens College,Lisanüstü Eğitim Merkezi dışında doktora diploması veren tek okuldur

Richmond College (1956)ve Staten Island Community College"ın birleşmesiyle (1976) kurulan Staten Island College (1966)beşeri bilimler,eskiden Hunter College"ın Bronx kampusu olan Herbert HLehman College (1931)beşeri bilimler,eğitim ,işletme ve sağlık dersleri verirÖnceleri City College (1919) işletme alanında uzmanlaşmıştırJohn Jay College (1964) adliye ve kamu hizmetleri için personel yetiştirirMedgar Evers College"da (1969) daha çok Siyahlar okur

Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com