Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
üniversitesi, york

New York Üniversitesi

Eski 05-14-2012   #1
Şengül Şirin

New York Üniversitesi

New York Üniversitesi,karma eğitim veren özel yükseköğretim kurumuNew York kentindeki altı büyük merkeze dağılmış toplam 13 yüksekokul ve birimden oluşurBu merkezler University Heights,Washington Meydanı,Diş Hekimliği Merkezi,New York Üniversitesi Bellevue Tıp Merkezi,İş İdaresi Lisansüstü Merkezi ve Güzel Sanatlar Enstitüsü"dür

1831"de kurulan üniversite önceleri geleneksel ve klasik bir öğretim programı uyguladı1850"lerde fen lisans diploması veren bir bölüm açtıHukuk okulu 1835"te ,Tıp Okulu 1841"de kurulduSeçmeli derslerin kapsamı 1890"larda daha da genişletildi1890"da açılan Pedagoji Lisansüstü Okulu eğitim bilimleri için önemli bir merkez durumuna geldiÜniversite bugünkü adını 1896"da aldı1972"de hizmete giren Gallatin Bölümüyle "Duvarsız Üniversite " ve " İşbirliği Eğitimi" gibi özgün ve yenilikçi programlar uygulamaya koydu

Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com