05-14-2012
|
|
Şengül Şirin
|
New York Üniversitesi
New York Üniversitesi,karma eğitim veren özel yükseköğretim kurumu New York kentindeki altı büyük merkeze dağılmış toplam 13 yüksekokul ve birimden oluşur Bu merkezler University Heights,Washington Meydanı,Diş Hekimliği Merkezi,New York Üniversitesi Bellevue Tıp Merkezi,İş İdaresi Lisansüstü Merkezi ve Güzel Sanatlar Enstitüsü"dür
1831"de kurulan üniversite önceleri geleneksel ve klasik bir öğretim programı uyguladı 1850"lerde fen lisans diploması veren bir bölüm açtı Hukuk okulu 1835"te ,Tıp Okulu 1841"de kuruldu Seçmeli derslerin kapsamı 1890"larda daha da genişletildi 1890"da açılan Pedagoji Lisansüstü Okulu eğitim bilimleri için önemli bir merkez durumuna geldi Üniversite bugünkü adını 1896"da aldı 1972"de hizmete giren Gallatin Bölümüyle "Duvarsız Üniversite " ve " İşbirliği Eğitimi" gibi özgün ve yenilikçi programlar uygulamaya koydu
Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsi net için derlenmiştir
|