![]() |
Nur Damlaları (Adem A.s) |
![]() |
![]() |
#1 |
tersinim
|
![]() Nur Damlaları (Adem A.s)Cinler insanoğlundan önce yaratıldı ve insanoğlundan önce dünyada Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() Fakat cinler bu işi gereği gibi yapamadılar ![]() ![]() Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() “-Ben senin toprağından bir halk yaratacağım ![]() ![]() ![]() Sonra da meleklerine: “-Ben balçıktan bir İnsan yaratıp, Onu yeryüzünde Kendime halife kılacağım ![]() ![]() ![]() Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() Yeryüzünü cinlerin yerine kendilerinin mesken tutacaklarını, yurt edineceklerini, Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() Çünkü kendileri gece, gündüz ibâdet ve itaat halindeydiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ey Cebrail! Dünya’ya in, yaratacağım insanoğlu için toprak getir” buyurdu ![]() Bu emir üzerine Cebrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ey Cebrail! Rabbime isyan edici, kan dökücü, fitne fesat çıkarıcı bir yaratık benden mi yaratılacak? Ona benden bir elbise mi dikilip giydirilecek? Ben ki Rabbimin isimlerinden gelen hikmetleri ve güzellikleri üzerimde barındırıyorum ![]() Toprağımdan bir şeyler alarak beni eksiltme ![]() ![]() Ben Senin özümden bir şeyler alarak beni yaramaz hâle getirmenden Allah’a (c ![]() ![]() ![]() Ben Senin benden bir şeyler alarak beni eksiltmeni istemiyorum ![]() Çünkü Rabbim benim özümden bir halk yaratacak, bu halkta O’na asi olacaktır ![]() O’na asi olanlar ise Rabbimin mağfireti dışındadırlar ![]() ![]() ![]() Dünya meleğinin bu konuda Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hakka (c ![]() ![]() “-Ya Rabbi! Yer meleği kendi özünden günahkâr bir kul yaratılmasını istemedi ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya, kendi özünden Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ya Azrail! Yaratacağım insanoğlu için dünyadan toprak, balçık getir” diye emretti ![]() Azrail (a ![]() ![]() ![]() İnsanoğlunun asi ve isyankâr olmasının kendisine bir zarar vereceğinden korkuyordu ![]() Fakat Azrail (a ![]() ![]() -Ey dünya! Bu Rabbimin emridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine dünya: -Biz Rabbimizin emirlerine uyarız, Ona isyân edenlerden olmayız ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar nefisleri nedeniyle bu emaneti geri vermek istemezler ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanoğlunun yaratılacağı balçığın özünü alarak geri döndü ![]() ![]() ![]() ![]() Bu balçık, cıvık çamur içindeki maddeler iyice kaynaşıncaya, kokuşuncaya kadar durdu ![]() Vakti, zamanı elince Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() Âdem’in (a ![]() ![]() “-Ya Rabbi! Yeryüzünde fesat çıkaracak, kan dökecek kimselere mi kendine halife kılacaksın? Bizlerse gece gündüz Sana ibadet ve takdis etmekteyiz ![]() Bizim ibâdet ve takdisimiz kâfi gelmiyor mu? Muhakkak ki Senin için bizler; devamlı ibâdet, tespih ve takdis içinde, secde halindeyizdir dediler ![]() Meleklerin bu sözleri ve sorusu Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece güçlü nefsinden dolayı her zaman doğru yoldan ayrılabilecek bir varlığın niçin halife seçildiğini öğrenmek istiyorlardı ![]() Yanıt olarak Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-Ey meleklerim! Muhakkak ki sizin bilmediklerinizi Ben bilirim ![]() ![]() ![]() Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() İblis bir kaç kere Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sen böyle testi gibi ses çıkarma yerine bir başka gâye için yaratılmış olmalısın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kırk yıllık süre içinde İblis gibi bazı meleklerde Âdem’e (a ![]() ![]() ![]() İblis’te sık, sık Âdem’in (a ![]() ![]() -Siz şu cesetten korkmayınız ![]() ![]() ![]() Böyle derdi ama yine de Âdem’den (a ![]() ![]() ![]() -Her halde sen böyle testi gibi ses çıkarmak için yaratılmadın ![]() ![]() ![]() ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Nur Damlaları (Adem A.s) |
![]() |
![]() |
#2 |
tersinim
|
![]() Cevap : Nur Damlaları (Adem A.s)Adem (a ![]() Âdem’e (a ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ben Âdem’e ruh üfledikten sonra siz Ona secde ediniz” buyurdu ![]() Ruh üflenince Âdem (a ![]() ![]() ![]() Melekler ona: -Böyle aksırdığında Allah’a (c ![]() ![]() ![]() Âdem’de (a ![]() ![]() -Elhamdülillah dedi ![]() Üflenen ruh Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() Can önce gözlerine geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Önce ruh, ardından can karın boşluğuna gelince karnı acıktı ![]() Cennet meyvelerinden yemek istedi ![]() ![]() Cesedinin her yerine ruh ve can gelince Âdem (a ![]() ![]() ![]() Bu ara Âdem (a ![]() ![]() ![]() ![]() -Âlemlerin Rabbine hamdolsun dedi ![]() Meleklerde Ona: -Ey Âdem! Allah (c ![]() ![]() ![]() İlk insan olan Âdem (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yaratılma tedricen; ağır, ağır oldu ve uzun zaman aldı ![]() Onda Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nur zerresi Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() Bu nur mahşere kadar gelecek tüm Adem oğullarında bulunacak, Adem oğulları doğuşlarında bu nurdan kendi paylarını aldıktan sonra eksiltmeden diğer nesillere aktaracaklardı ![]() ![]() Ruh bedenin bilinçli iradesidir ![]() ![]() ![]() Yaratıcıdan geldiğinden yaratıcıya yakınlaştıkça güçlenerek çoğalır, uzaklaştıkça zayıflayıp, azalır ![]() = = = Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âdem (a ![]() ![]() -Ya Rabbi! Bunlar kimdir? Diye sordu ![]() Yüce Allah (c ![]() ![]() “-Onlar, sırtına koyduğumuz zürriyetindir” buyurdu ![]() Âdem (a ![]() ![]() -Ya Rabbi! Alnındaki nurları ile diğerlerine üstün gelen şu Kişiler kimlerdir? Diye sordu ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-Ey Adem! Onlar zürriyetinden gelecek peygamberlerdir ![]() ![]() Sonra hepsine birden: “-Ben sizlerin Rabbi değil miyim?” Diye sordu ![]() Âdem’le (a ![]() ![]() -Evet! Ya Rabbi! Sen bizim Rabbimizsin ![]() ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-Ben sizlere Bana inanmanızı; emirlerimi uymanızı, yasaklarımdan sakınmanızı emrederim ![]() Şunu iyi biliniz ki Benden başka Rab yoktur ![]() ![]() Bana hiç bir şeyi ortak tutmayınız ![]() Bana bunun için ahit ve misak veriniz” buyurdu ![]() Bütün âdem oğulları: -Ya Rabbi! Bizler şahadet ederiz ki senden başka İlâh yoktur ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-Bu şahadetinizi babanız Âdem ve yedi kat gökleri şahit tuttum” buyurdu ![]() Âdem oğulları yine: -Evet! Sen bizim Rabbimizsin ![]() ![]() ![]() Yüce Allah (c ![]() ![]() “-Göndereceğim peygamberler ve kitaplarımla size bu ahit ve misakınızı hatırlatacağım ![]() ![]() ![]() Sonra peygamberlerin nurlarına hitap ederek: “-Ant olsun; sizlere hikmet ve bir kısmınıza hem hik-met, hem de kitap vereceğim ![]() ![]() ![]() Geleceğini ümmetlerinize haber veriniz ![]() ![]() Peygamberlerin nurlu ruhları: -Ya Rabbi! Göndereceğin O Peygamber’e iman ettik ![]() ![]() Bunun üzerine Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-İkrar edip, bu ağır yükümü kabul eylediniz mi?” diye sordu ![]() Onlar da: -İkrâr ve kabul ettik dediler ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() “-O zaman birbirlerinize ve ümmetlerinize karşı şahitlerden olunuz ![]() ![]() Böylece bütün peygamberler, gelecek olan O Peygamber’e iman etme ve vaktine erişirlerse yardımcı olmak üzere ahit ve misak verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() = = = Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() Bu; Yüce Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanoğlu bazı yaratıklara biçim olarak benziyordu ama diğer yaratıklardan kesin çizgilerle ayrılmıştı ![]() Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() Sonra melekleri çağırdı ![]() “-Eğer Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() Meleklerin bu konularda bilgileri olmadığından yanıtlayamadılar ![]() ![]() ![]() -Ya Rabbi! Seni bütün noksanlıklardan tenzih eder, bütün kemal sıfatlara sahip olduğunu tasdik ve ikrâr ederiz ![]() ![]() ![]() Muhakkak ki her şeyi en iyi bilensin ![]() ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
|