![]() |
Nur Damlaları (İdris A.s) |
![]() |
![]() |
#1 |
tersinim
|
![]() Nur Damlaları (İdris A.s)Âdem (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamanla bu ziyaretler cesedin etrafında dönmeye, gerçek anlamından uzaklaşıp, bir nevi tapınmaya dönüştü ![]() Kendilerine başlangıçta Âdem’e (a ![]() ![]() ![]() Bu putlar önceleri çok sevdikleri bu kişileri hatırlayıp anma, tâzim etme amacınlaydı ![]() Sonra o kişilerde unutuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şit’ten (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi; Cebrail’in (a ![]() ![]() ![]() İdris’e (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar içinde ilk elbise diken, ilk kalem tutan Odur ![]() O zamana kadar insanlar işlenmemiş postlarla örtünürlerdi ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisinin bir günde yaptığı âmel, Adem oğullarının bir ayda yaptıkları âmelden daha üstündü ![]() Onun doğruluğu, sabrı ve kavuştuğu rahmet ve iyilik Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() O zamana kadar Şit oğulları oturdukları mukaddes dağdan inerler, Kabil oğullarının yanına giderler, kadınlarıyla düşüp kalkarlardı ![]() = = = Bu kötü davranışı gören İdris’in (a ![]() ![]() -Ey oğulcuğum! Ben kavmini çok kötü bir yol ve iş üzere görmekteyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris’te (a ![]() ![]() -Ey kavmim! Siz şu lânetlenmiş Kabil oğulları kadınlarının yanına gitmekte, onlarla düşüp kalkmakta, büyük günâh işlemektesiniz ![]() Sizler onların yanlarına gitmeyiniz ![]() Aksi halde Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() -İçinizden bazı aklı kıt kişiler Rabbinizin üzerinize gönderdiği peygamberinin sözlerini kulak ardı ederek emrini uymamakta; şu mukaddes dağımızdan inerek Kabil oğullarının yanına gitmekte, o büyük günâhı işlemeye devam etmektedirler ![]() Şunu iyi bilsinler ki biz onların tekrar dağımıza gelmelerine, dönmelerine izin vermeyeceğiz dedi ![]() Şit oğulları İdris’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onları tekrar toplayarak: -Ey kavmim! Ben sizlerden bazılarını peygamberlerini dinlemeyen, ikâzlarını uymayan, kötü yola sapmış kişiler olarak görüyorum ![]() ![]() Allah’ın (c ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat kavmi Onu yalanladılar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sonra Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() Bu emir gereği İdris’te (a ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() Şitoğullarına: -Ben size ancak bana emredileni emrederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Nur Damlaları (İdris A.s) |
![]() |
![]() |
#2 |
tersinim
|
![]() Cevap : Nur Damlaları (İdris A.s)Nur Damlaları (İdris a ![]() Kendisini Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Azrail (a ![]() ![]() -Ya Rabbi! İdris çokça namaz kılan, İsm-i Celileni dilinden düşürmeyen bir kulundur ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() -Ey kardeşim Azrail! Ben ölümü çok merak etmekteyim ![]() ![]() Azrail (a ![]() ![]() -Ey İdris! Şu istediğin elimden gelen, gücümün yettiği bir iş değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ey Azrail! Sen İdris kulumun isteğini yerine getir ![]() ![]() Azrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey İdris! Merak ettiğin ölümü nasıl buldun? İdris (a ![]() ![]() -Çok zor ve acı diye yanıtladı ![]() Bundan sonra İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey kardeşim Azrail! Gücün yeterse Sen Bana dünya gözüyle cenneti ve cehennemi de göster ![]() ![]() Azrail (a ![]() ![]() ![]() -Ey kardeşim İdris! Şu isteğin benim gücümün ve yetkimin dışındadır ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya Rabbi! Ben ilâhî tecelligâhlarını çok merak etmekteyim ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gitme zamanı gelince Azrail (a ![]() ![]() -Ey İdris! Artık cennetten çıkma, tekrar dünyaya dönme zamanı gelmiştir dedi ![]() Fakat İdris (a ![]() ![]() -Hayır! Vallâhi Ben burayı çok sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Azrail (a ![]() ![]() -Ey İdris! Orası hak edenlerin yurdudur ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() -Evet dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() “-Ey Azrail! Kulumuz İdris oraya Benim iznimle girmiştir ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♦ ♦ ♦ İdris’e vâsi olan oğlu Mettu Şelah yüce Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris’in (a ![]() ![]() ![]() Mettu Şelah ölmeden önce yerine oğlu Lemek’i bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İdris’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lemek ölüm döşeğine oğlu Nuh’u (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çağırttıkları gelince Lemek onlar için hayır duası yaptı ve ağladı ![]() -Demek bizden olarak şu sekiz kişiden başkası kalmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Nuh! Bildiğin ve gördüğün gibi, şuracıkta bizden başka kimse kalmamıştır ![]() ![]() ![]() Ölünce beni Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen ve oğulların geminin şark tarafında bulununuz ![]() ![]() Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() Gemide bulunduğunuz müddetçe siz kadınlarınıza, kadınlarınızda size yaklaşmasın ![]() ![]() Tufan bitip, sular çekilince gemiden in, tabutu da indir, yanında namaz kıl ![]() ![]() Sam ve oğulları Âdem’in (a ![]() ![]() ![]() ![]() O oğlun hayatını Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim onlara yol ve yön gösterecek, yollarını aydınlatacaktır dedi ![]() Lemek vefat edince namazını Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|