Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dominique, fernandez, fransız, yazar

Fernandez (Dominique), Fransız Yazar

Eski 04-25-2012   #1
Şengül Şirin

Fernandez (Dominique), Fransız Yazar

Fernandez (Dominique), fransız yazar

(Neuilly-sur-Selne 1929)Ramon Fernandez'ın oğlu Denemelerinde italyan halkına özgü bilinçdışı yanları (Mère Méditerranée 1965), narsisizmin uzantılarını (l'Échec de Pavese, 1967) insan ile yapıtı arasındaki etkileşimi ve bunların bilinçdışı güdülenmeler İçinde kavranan birliğini, l'Arbre jusqu'aux racines, 1972), italya'ya yapılan bir sanat yolculuğunu (le Promeneur amoureux, 1980) çözümlemeye girişti Psikolojik romana karşı çıkan Fernandez (les Enfants de Gogol, 1971) "kent-roman" türünde birçok çalışma yayımladı, geçen yüzyılın ilerici burjuvalarının ayıplanan sapkınlıkları, hadım şarkıcılar üzerinde durdu (Porporino ou le Mystère de Naples, 1974), eşcinselleri savundu (l'Etoile rose, 1977), bir eşcinselin Kuzey Afrika yolculuğunu alaycı bir dille anlattı (Une fleur de jasmin dans l'oreille, 1980), arkeolog Winckelmann'in esrarengiz ölümü üzerine gerçek bir soruşturmaya girişti (Signor Giovanni, 1981) ve Pasolini'nin hayatından esinlenerek düşlem-sel bir roman kaleme aldı (Dans la main de l'ange [Goncourt ödülü, 1982])

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com