![]() |
SGK'dan Otomatik İcra Dönemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() SGK'dan Otomatik İcra DönemiSon yılların en önemli prim affı/yapılandırması geçtiğimiz yıl Torba Kanun'la getirilmişti ![]() ![]() ![]() Açıkçası, sağlanan ödeme kolaylığına rağmen yapılandırmaya başvurmayan borçlular için daha sıkı takibin başlayacağını bekliyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Borçlunun icra takibine girmesinde SGK yetkililerinin inisiyatifi olmayacak ki takibin 'otomatik' oluşu da bunu gerektiriyor zaten ![]() ![]() Taksitlendirmek mümkün Öte yandan Torba Kanun kapsamında yapılandırmayı kaçırmış borçlular için hatırlatmış olalım ![]() ![]() ![]() · Borcunu taksitlendiren işveren 5 puanlık sigorta primi işveren payından ve diğer istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlıyor ![]() · Yine taksitlendirmeye başvuran işverenler, kamu ihaleleri için 'Borcu yoktur' yazısını SGK'dan alabiliyor ![]() · Normalde iki aydan fazla prim borcu bulunan Bağ-Kur'lular sağlık yardımlarından yararlanamazken, taksitlendirmeye başvuranlar sağlık yardımlarından yararlanmaya başlayabiliyor ![]() SGK'ya borcu olan okurlarımız için hatırlatmış olalım ![]() Almanya'dan formüler alacaksınız Soru: Sadettin Bey, ben Almanya'dan emekli oldum ve şimdi Türkiye'ye dönmek istiyorum ![]() ![]() Cevap: Değerli okurum, Almanya ile Türkiye arasında sosyal güvenlik sözleşmesi bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: SGK'dan 'otomatik icra' dönemi - Sadettin ORHAN
![]() |
|