![]() |
Bankaların Ek Hesap Tuzağına Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bankaların Ek Hesap Tuzağına Dikkat!Bankaların ek hesap tuzağına dikkat! Bankalar haberiniz olmadan ek hesap açabiliyor ![]() ![]() Ayağını yorganına göre uzatanlar da uzatmayanlar da dikkat! Bu hesap canınızı yakabilir! Bankalar, 23 milyar lirayı satacak maaş müşterisi arıyor! Bir bankanın maaş müşterisisiniz ![]() Öyleyse ‘avans hesap, artı para, ek hesap, kredili mevduat hesabı’ gibi çeşitli adlarla sunulan ‘cazip’ tekliflerin bir numaralı muhatabısınız ![]() Beklenmedik gideriniz mi oluştu, maaşınız mı yetmedi, kredi kartınızı mı ödeyemediniz, dert etmeyin! Kolayı var: “Avans hesabınızı” kullanın, demeyeceğiz ![]() Ben zaten ‘ayağımı yorganıma göre uzatırım, param varsa harcarım yoksa harcamam’; dolayısıyla bu hesaplar beni ilgilendirmez, diyenlerdenseniz siz de dikkat! “Ben dilekçemi verdim, tüm bu hesapları kapattım” diyorsanız bile dikkat! Öyle kolay değil, bankaların bu hesabından kurtulmak ![]() HEDEF 30 MİLYAR Öyle ki bankalar için ‘vazgeçilmez’ gelir kalemlerinden bu hesaplar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolayısıyla maaş müşterisi olup da bu hesabı kullanmayanlar da bankaların hedefinde ![]() ![]() ![]() KUZU KUZU KESİYORLAR Bunu anladığınızda, iş işten geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzu kuzu şubenizi arıyorsunuz… Bir görevli çıkıyor, derdinizi anlatıyorsunuz, ilgili arkadaşa bağlıyorum, diyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çözüldü, sanıyorsanız yine yanılıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Kızgınlığınız geçmiyor, ‘haklı tüketici hattını’ arıyorsunuz ![]() ![]() ![]() FAİZİN DE MASRAFIN DA SINIRI YOK Merkez Bankası’nın kredilere uygulanacak ‘üst sınır’ düzenlemesi de masraflarla ilgili sınırlamalar da maaş hesabına bağlı bu kredi için geçerli değil ![]() ![]() BDDK UYARDI: TÜKETİCİLER DİKKAT! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 30 Mart’ta yaptığı bir açıklamayla tüketicileri bu hesaplar konusunda dikkatli olması için uyardı: "Mevzuat uyarınca kredili mevduat hesapları (KMH) kapsamında kullandırılan kredilere uygulanacak faiz oranları, sağlanabilecek diğer menfaatler ve tahsil olunacak masraflar bankalar tarafından serbestçe belirlenebilmektedir ![]() ![]() BANKANIZDAN BİLGİ İSTEYİN BDDK, bankaların genel hükümler ve tüketicinin korunması mevzuatıçerçevesinde tüketiciyi bilgilendirmek zorunda olduklarına dikkat çekerek, tüketicilerden bankalarından hem faiz oranları hem de diğer masraflara ilişkin bilgi istemelerini önerdi ![]() Tüketiciler, BDDK’nin web sayfasında yer alan “Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri” uygulamasını Tuketici Verileri Uygulaması kullanarak bankaların KMH ile ilgili olarak uyguladıkları oranlara ve masraflara ilişkin bilgi edinip, karşılaştırma yapabilirler ![]() KURTULUŞ YOLU En iyisi siz siz olun, “Bir daha açılmamak üzere tüm bu hesapları kapatıyorum” dilekçesini faksla gönderin ![]()
![]() |
|