![]() |
Sevgilisi Olan Dul Kadına Maaş Yok |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sevgilisi Olan Dul Kadına Maaş YokSevgilisi olan dul kadına maaş yok Eşi vefat eden kadınlara yapılacak aylık 250 liralık yardım projesinin detayları belli oldu ![]() ![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıklağı eşi ölen kadına 250 lira maaş uygulamasının detayları netleşti ![]() Akşam'ın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Boğaziçi Üniversitesi ile ortaklaşa yaptığı araştırma sonucunda güvencesiz, muhtaç kadınların sayısı 150 bin olarak belirlenmişti ![]() ![]() 2 ayda bir 500 lira Hedef kitledeki kadının hanesindeki yakınlarının düzenli nakdi sosyal yardım almaları, eşi vefat etmiş kadınlara maaşa engel olmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışabilen işe yerleştirilecek Yardım süreci şu 8 aşamadan oluşacak: Hedef kitledeki kadınlar, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı oldukları il/ilçe sınırları içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracak ![]() Başvurudan itibaren tüm işlemler, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yürütülecek ![]() Sistemde dosyası bulunanların, durumu güncellenecek ve mütevelli heyetine gönderilecek ![]() Dosyası bulunmayanlar için dosya oluşturulacak ![]() ![]() Başvuru sahibi çalışabilecek durumdaysa İŞKUR'a kaydı yapılacak ![]() Yardım yapılıp yapılmayacağına mütevelli heyeti karar verecek ![]() Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, nakdi yardımı bankaya yatıracak ![]() Hak sahiplerinin sosyo-ekonomik ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı, her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal incelemelerle takip edilecek ![]() Cumhuriyet Haber Portalı
![]() |
|