Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ait, çalışan, eksik, gerekiyor, gss, günden, günlerine, kalan, kendileri, kısmi, parttime, primlerini, sigortalılar, süreli, ödemeleri

Part-time (kısmi Süreli) çalışan Sigortalılar Için 30 Günden Eksik Kalan Günlerine Ait GSS Primlerini Kendileri ödemeleri Gerekiyor

Eski 01-02-2012   #1
Şengül Şirin

Part-time (kısmi Süreli) çalışan Sigortalılar Için 30 Günden Eksik Kalan Günlerine Ait GSS Primlerini Kendileri ödemeleri Gerekiyor

Part-time çalışanlar prim ödeyecek / Sadettin Orhan

Sosyal güvenlik reformunun en önemli ayaklarından birisi olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) dünden itibaren tamamıyla yürürlüğe girdi

Bundan sonra vatandaşı nelerin beklediğini "10 Soruda Genel Sağlık Sigortası" başlıklı bir önceki yazımda anlatmıştım Bugün part-time (kısmi süreli) çalışan sigortalılar için bir uyarı yapmak istiyorum
İş mevzuatımız kısmi süreli istihdama cevaz veriyor Bu kapsamdaki işçiler ay içinde toplam kaç saat çalıştırılmışlarsa, ücretleri ve sigorta primleri de buna göre hesaplanıyor Aylık çalışma saatleri güne çevriliyor ve bu gün toplamıyla SGK'ya bildiriliyorlar Ancak part-time çalıştırılan bu işçilerin, ay içinde 30 günden eksik kalan günlerine ait GSS primlerini kendileri ödemeleri gerekiyor Bu yükümlülük dün itibariyle başlamış oldu Buna göre ocak ayı içinde, kısmi süreli çalışma dolayısıyla 30 günden az çalışan herkesin, takip eden ay içinde GSS primlerini 30 güne tamamlamaları gerekiyor
Örneğin bir süpermarkette kasiyer olarak haftada 3 gün ve ayda 12 gün çalışıyorsunuz 12 günlük primleriniz zaten işveren tarafından SGK'ya ödenmiş olacak Ancak geri kalan 18 günün GSS primini (64 lira) kendiniz SGK'ya ödeyeceksiniz Aksi halde genel sağlık sigortası hükümlerinden yararlanamayacaksınız

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com