Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
“sigortalıların, 5510, başlıklı, borçlanabileceği, göre, hükmüne, kanun’un, maddesi, sayılı, sigortalılar, süreler”

5510 Sayılı Kanun’un, “Sigortalıların Borçlanabileceği Süreler” Başlıklı 41. Maddesi Hükmüne Göre Sigortalılar;

Eski 12-06-2011   #1
Şengül Şirin

5510 Sayılı Kanun’un, “Sigortalıların Borçlanabileceği Süreler” Başlıklı 41. Maddesi Hükmüne Göre Sigortalılar;

BORÇLANILABİLECEK SÜRELER

Sigortalıların borçlanabileceği süreler 5510 sayılı Kanun’un 41 maddesinde düzenlenmiştir 5510 sayılı Kanun’un, “Sigortalıların Borçlanabileceği Süreler” başlıklı 41 maddesi hükmüne göre sigortalılar;

— Kanunları gereği verilen ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile 4/a kapsamındaki sigortalı kadının, iki defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra iki yıllık süreyi geçmemek kaydıyla hizmet akdine istinaden işyerinde çalışmaması ve çocuğunun yaşaması şartıyla talepte bulunulan süreleri,

— Er veya erbaş olarak silah altında veya yedek subay okulunda geçen süreleri,

— 4/c kapsamında sigortalı olanların, personel mevzuatına göre aylıksız izin süreleri,

— Sigortalı olmaksızın doktora öğrenimi veya tıpta uzmanlık için yurt içinde veya yurt dışında geçirdikleri normal doktora veya uzmanlık öğrenim süreleri,

— Sigortalı olmaksızın avukatlık stajını yapanların normal staj süreleri,

— Sigortalı iken herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanlardan bu suçtan dolayı beraat edenlerin tutuklulukta veya gözaltında geçen süreleri,

— Grev ve lokavtta geçen süreleri,

— Hekimlerin fahrî asistanlıkta geçen süreleri,

— Seçim kanunları gereğince görevlerinden istifa edenlerin, istifa ettikleri tarih ile seçimin yapıldığı tarihi takip eden aybaşına kadar açıkta geçirdikleri süreleri,

— 4857 sayılı Kanun’a göre kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalıların, kısmi süreli çalıştıkları aylara ait eksik süreler,

— Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ilgili mevzuatı çerçevesinde uzman ve usta öğretici olarak çalıştırılanların, bu durumlarını milli eğitim il veya ilçe müdürlüklerince belgelendirmeleri kaydıyla bu çalışmalarından dolayı ay içinde 30 günden eksik kalan sürelerini borçlanabilmektedir Bu şekilde borçlanılan süreler sigortalılıktan sayılmaktadır Bu süreler, sigortalının sağlığında kendisi, ölümü halinde hak sahipleri tarafından da borçlanabileceklerdir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com