![]() |
Rize'li Mucit İtalya'da Tez Konusu Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Rize'li Mucit İtalya'da Tez Konusu OlduRize'li mucit İtalya'da tez konusu oldu Rize'de çelik halatlar kullanarak kaya yamacına astığı evi ve rüzgarda dönen çardağı ile 80 yaşındaki Bilal Atasoy, İtalya'da yüksek lisans yapan Özden Kaya'nın hazırladığı 'Sıra dışı peyzaj mekanları' tezine konu oldu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Peyzaj Mimarlığı Fakültesi mezunu Özden Kaya, İtalya Politechico Di Milano Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi sırasında hocalarına, Karadeniz’deki mucitlerin sıra dışı yapıtlarından bahsedip fotoğraflarını gösterdi ![]() ![]() ![]() Atasoy ile döner çardağında oturup sohbet eden Kaya, mühendislerden destek alıp almadığı yolundaki sorusuna, "Mimar da mühendis de benim ![]() ![]() ![]() HİÇBİR YERDEN ONAY ALMADAN YAPI YAPIYORLAR Sohbet sırasında İtalya’ya selam gönderen Bilal Atasoy, "Neden ilgi duydular bilmiyorum ama ben boş durmam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YENİ PROJELERİ BEKLİYORUZ Atasoy’un yaptığı sıra dışı yapıları incelerken sık sık gülen Rize Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu da bu ilginç yapıların ilin renkleri olduğunu belirterek, "Diyecek başka bir şey yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DHA-posta
![]() |
|