Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
falls, sioux, tarihiekonomisi, tarımınüfusu

Sioux Falls,tarihi.ekonomisi,tarımı.nüfusu

Eski 10-11-2011   #1
Şengül Şirin

Sioux Falls,tarihi.ekonomisi,tarımı.nüfusu

SİOUX FALLS

Sioux Falls,ABD"de ,Güney Dakota eyaletinin güneydoğusunda ,Minnehaha ilinin ( county) merkezi (1862) kentBig Sioux ırmağının kıyısında yer alır1857"de kurulan ve adını ırmaktaki çavlanlardan alan yerleşme,Dakotaların saldırıları nedeniyle 1862"de terk edildi1865"te Dakota Kalesi"nin kurulmasıyla yeniden yerleşime açıldıBig Sioux ırmağı üzerindeki çavlanlar 1873"te enerji üretimi amacıyla denetim altına alındıGüney Dakota eyaletindeki boşanma yasalarının esnekliği nedeniyle Sioux Falls 1890-1910 arasında "boşanma fabrikası "adıyla da ün kazandı

Güney Dakota eyaletinin en büyük kenti olan Sioux Falls geniş bir tarım bölgesinin ticaret ve dağıtım merkezlerinden ve ülkenin en büyük hayvan pazarlarındandırDünyanın askeri amaçlı olmayan ilk nükleer enerji santrallarından biri kentin doğu ucunda bulunurYükseköğretim kurumları arasında Augustana (1860) ve Siox Falls (1883) yüksekokullarıyla Kuzey Amerika Baptist İlahiyat Okulu sayılabilirUzay tekonoljisinden yararlanarak Yer"in doğal kaynaklarına ve çevre koşullarına ilişkin bilgi toplayan Yer Kaynaklarını Gözleme Sistemlerinin (EROS) Veri Merkezi de kenttedirNüfus (1990) kent,100814,metropoliten alan,123,809

Kaynak:AnaBritannica cilt 28 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com