|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alıyor, kızılot, musunuz, prof, ücret, şirketinizden, şükrü |
![]() |
Kendi şirketinizden ücret Alıyor Musunuz / Prof. Dr. Şükrü Kızılot |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kendi şirketinizden ücret Alıyor Musunuz / Prof. Dr. Şükrü KızılotKendi şirketinizden ücret alıyor musunuz / Prof ![]() ![]() NE ücreti şirket zaten benim” demeyin ![]() Bir daha soruyorum; “Şirketinizden ücret alıyor musunuz?” Alıyorsanız, bu yazıyı okumasanız da olur ![]() “Almıyorum” diyorsanız, bu yazıyı dikkatle okuyun ![]() YAYGIN UYGULAMA Türkiye’deki şirketlerin büyük kısmı aile şirketi ![]() Eşi, çocuğu, babası, annesi ya da yakın akraba veya arkadaşına, yüzde 1 ya da 5-10 hisse veriyor ![]() ![]() Yaygın uygulama bu şekilde ![]() “Şirketin sahibi” diyebileceğimiz büyük hissedar, para lazım oldukça, ihtiyacı kadar alıyor ![]() ![]() GELİRİNİZ NE? Geçenlerde, büyük bir anonim şirketin, yönetim kurulu başkanı olan babaya ve yönetim kurulu üyesi olan iki oğluna sordum; - Sizin geliriniz ne? Espri yaptığımı düşünerek önce tebessüm ettiler ![]() - İşte, şirket var ya Hocam ![]() ![]() ![]() - Tamam şirket var ama ben onu sormuyorum ![]() ![]() ![]() Birbirlerine baktılar, düşündüler ve baba şaşkınlıkla konuştu; - Evet, bizim kişisel gelirimiz yok ![]() ![]() ![]() - Tahmin etmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KASA YA DA ALACAKLAR ŞİŞİYOR Şirketin ortaklara verdiği paralar; 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ondan sonra ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca uygulanan gecikme faizi de var ![]() Bitmedi, Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre de ayrıca yaptırımı var ![]() Aman dikkat! ![]() ![]() ![]() HAMAMDAKİ ÇIPLAK Yukarıdaki konu bize “hamamdaki çıplak” fıkrasını hatırlattı ![]() Adamın biri, hamamda yıkanıp çıktıktan sonra, hamamcıya gidip kazağının çalındığını söylemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bak arkadaş, pardösünün parasını da ödüyorum ama sana pek inanmıyorum ![]() ![]() demiş ![]() ![]() ![]() - Tamam arkadaş, şu eşyam çalındı bu eşyam çalındı demeyeceğim ama Allah aşkına söyle, ben de hamama böyle gelmiş olamam değil mi? ![]() ![]()
![]() |
|