Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
apalaş platosu abdnin, kuzeydoğusunda, plato

Apalaş Platosu,ABD"nin Kuzeydoğusunda Plato.

Eski 09-12-2011   #1
Şengül Şirin

Apalaş Platosu,ABD"nin Kuzeydoğusunda Plato.

APALAŞ PLATOSU

Apalaş Platosu,ABD"nin kuzeydoğusunda platoKuzeydeki Adirondack Dağlarından başlayarak New York,Pennsylvania,Batı Virginia,Ohio,Kentucky,Tennessee ve Körfez Kıyı Ovası üzerinden güneyde Alabama"ya kadar devam ederGüneybatı Apalaş Dağlarının bir parçası olan plato,batıda ovalık alanlara ,doğuda da sırtlar ve vadilerden oluşan bölgeye uzanırPlatodaki kaya katmanları yataya yakındırantrasit ve taşkömürü ,yatay galeri yöntemiyle çıkarılırApalaş kömür yatakları ülkedekilerin en büyüğüdür ve Pittsburgh dahil,kuzeydoğudaki çelik sanayisinin kömür gereksinimi buradan karşılanırÖbür önemli madenler demir cevheri,kireçtaşı,petrol ve doğal gazdırYörede görülmeye değer nitelikte birkaç ulusal park ve orman vardırBüyük Smoky Dağları Ulusal Parkı ve başka dinlence yerleri her yıl binlerce ziyaretçiyi buraya çeker

Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com