Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, gelişmeler, tedavisinde, yeni

Astım Tedavisinde Yeni Gelişmeler

Eski 09-10-2011   #1
Şengül Şirin
Icon7

Astım Tedavisinde Yeni Gelişmeler

Astım tedavisinde yeni gelişmeler

Astım hastalığına yatkınlığı artıran iki gen mutasyonu belirlendi

Avustralya'da bilimadamları, Avustralya, Avrupa ve ABD'de yaşayan, astım hastası ve astım hastası olmayan 58 bin kişinin DNA örneklerini inceledi
Araştırmaya imza atanlardan, Queesland Enstitüsü'nden Maunel Ferreira, astım hastaları ve astım hastası olmayanlar arasında DNA'nın iki bölgesinin farklı olduğunu gördüklerini belirtti

Mutasyona uğramış iki genden birinin eklem romatizmasıyla (RA) bağlantılı olduğunun bilindiğini, dolayısıyla RA'nın tedavisinde kullanılan ilacın astım hastalığı için de kullanılabileceğine dikkati çeken Ferreira, yine de daha fazla araştırmanın yapılması gerektiğini ifade etti

Araştırma "The Lancet" dergisinde yayımlandı
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya genelinde 235 milyondan fazla astım hastası bulunuyor
Astım çocuklarda en sık görülen kronik hastalık
AA

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com