Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
detoks, ruhsal, uygulayabileceğiniz

Uygulayabileceğiniz Ruhsal Detoks

Eski 09-04-2011   #1
Şengül Şirin
Icon7

Geçmişte yaşadıklarınız sırtınızda ağır bir yük mü? Ne zamana kadar taşıyacaksınız Bir yerde bırakıp geleceğe doğru daha hafifleyerek adım atmak istemezsiniz? Şimdi 10 günde ruhsal detoks ile anılarınızın tozunu alma zamanı

Birinci gün:

Yüzleşin
Aklınızdaki sorunları alt alta yazarak bir tablo oluşturun Çok kızdığınız ya da güldüğünüz şeyleri bile yazın
Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim

İkinci gün:

İçinizdeki dostu uyandırın
Sorunlarınızın yanına sorunla ilgili iyimser ya da arkadaşınıza söyleyebileceğiniz şeyi yazın
Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim / Yarın zaman ayıracağım zaten o kadar da önemli değil

Üçüncü gün:

Yetiştirilme tarzınızı önerin
Nasıl bir ailede büyüdünüz? Yetiştirilme tarzınızdan memnun musunuz? Çocukken sevildiğinizi düşünüyor musunuz? Eğer yanıtınız “evet” ya da “hayır” ise size bunu düşündürten nedir? Kendinizi yargılamadan bu sorulara yanıt verin Bunalırsanız sizi mutlu edecek şeyler yapın ve sonra tekrar devam edin

Dördüncü gün:

Geçmişteki sizle buluşun
Bu egzersiz hayal gücünüze dayanıyor Çocukluğunuzu hatırlayın O zaman nası görünüyorsunuz? Yüznüzde hangi ifade var Mutluluk mu? Korku mu? Heyecan mı? “Orada mısın, ne hissediyorsun” gibi sorular sorun o çocuğa “Ne hissettiğini biliyorum ama bunu değiştireceğim deyin ona” Anne-babanıza ya da kendinize, o çocuğa mektup yazın Böylece uzaklarda kalan o sorunu böylece aşmış ve rahatlamış olacaksınız

Beşinci gün:

Kızgınlığınızı tanımlayın
Çocukken anne-babanıza, bakıcınıza ne için kızmıştınız? Bunu onlara söyleyebiliyor musunuz? Kendinizi ter edilmiş hissetseydiniz bunu nasıl gösterirdiniz? Kızgınlığınızı bastırıyor muydunuz? Kızgınlığınızı dillendirirken çocukken ve şimdi hissetiklerinizi ayrı ayrı yazın

Altıncı gün:

Ailenizi anlayın
Ailenizi sorular sorarak anlamaya çalışın Duygusal olarak nasıl hissederlerdi? Duygularını nasıl anlatırlardı? Duygularını bastırırlar mıydı? Neden böyle davrandılar? Ben duygularımı bastırmayı mı öğrendim Şimdi onlara karşı nasıl hissetiğinizi en ince ayrıntısına kadar yazın

Yedinci gün:

Kendinizi yetiştirin
Ailenie şunları söyleyin; Bana hayat verdin ama sana hayatımı borçlu değilim
İlgiyi hak ediyorum
Senin koşulsuz saygı ve ilgini hak ediyorum
Kendimi sana ispatlamak için yaşamayacağım
Senin yerine getirilmemiş rüyanı yaşamak zorunda değilim
Kısıtlamalrına rağmen senin sevginle beslendim

Sekizinci gün:

Şevkatle hatırlayın
Yaşadığınız gerçekleri tamamen kabul edin, üzerini örtmeyin Şefkatli içsel arkadaşınızın sesine kulak verin ve yazarak rahatlayın

Dokuzuncu gün:

Geçmişi kabullenin

Duygusal anlamda yaşadıklarınızın farkında oldunuz ve nasıl hissettiğinizi gördünüz Artık bağışlayıcı ve şefkali olun Geçmişi kabullenerek özgürlüğe adım atın Kendinize; geçmişimle ilgili şu an inandığım şey nedir, inandıklarımı kabullenebilir miyim, kötü anıların çıkıp gitmesine izin verebilir miyim? Duygularınızı hayatınız boyunca taşıdınız Hemen değişmeyebilirler Başka bir perspektiften bakmanızı sağlayacak aile bireylerinden biri ya da arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz Kendinize karşı daima nazik olun

Onuncu gün:

Kötü anıların gitmesine izin verin

Kendi seremoninizi düzenleyin Bir mum yakın, derin nefes alarak dinlenin Bir balon salın gökyüzüne ve kötü anılarınızı ve düşünceleriniz onunla uçup gitsin Mutlu olun

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com