![]() |
Uygulayabileceğiniz Ruhsal Detoks |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Uygulayabileceğiniz Ruhsal DetoksUygulayabileceğiniz Ruhsal Detoks Geçmişte yaşadıklarınız sırtınızda ağır bir yük mü? Ne zamana kadar taşıyacaksınız ![]() ![]() ![]() Birinci gün: Yüzleşin Aklınızdaki sorunları alt alta yazarak bir tablo oluşturun ![]() ![]() Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim İkinci gün: İçinizdeki dostu uyandırın Sorunlarınızın yanına sorunla ilgili iyimser ya da arkadaşınıza söyleyebileceğiniz şeyi yazın ![]() Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim / Yarın zaman ayıracağım zaten o kadar da önemli değil ![]() Üçüncü gün: Yetiştirilme tarzınızı önerin Nasıl bir ailede büyüdünüz? Yetiştirilme tarzınızdan memnun musunuz? Çocukken sevildiğinizi düşünüyor musunuz? Eğer yanıtınız “evet” ya da “hayır” ise size bunu düşündürten nedir? Kendinizi yargılamadan bu sorulara yanıt verin ![]() ![]() Dördüncü gün: Geçmişteki sizle buluşun Bu egzersiz hayal gücünüze dayanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beşinci gün: Kızgınlığınızı tanımlayın Çocukken anne-babanıza, bakıcınıza ne için kızmıştınız? Bunu onlara söyleyebiliyor musunuz? Kendinizi ter edilmiş hissetseydiniz bunu nasıl gösterirdiniz? Kızgınlığınızı bastırıyor muydunuz? Kızgınlığınızı dillendirirken çocukken ve şimdi hissetiklerinizi ayrı ayrı yazın ![]() Altıncı gün: Ailenizi anlayın Ailenizi sorular sorarak anlamaya çalışın ![]() ![]() ![]() Yedinci gün: Kendinizi yetiştirin Ailenie şunları söyleyin; Bana hayat verdin ama sana hayatımı borçlu değilim ![]() İlgiyi hak ediyorum ![]() Senin koşulsuz saygı ve ilgini hak ediyorum ![]() Kendimi sana ispatlamak için yaşamayacağım ![]() Senin yerine getirilmemiş rüyanı yaşamak zorunda değilim ![]() Kısıtlamalrına rağmen senin sevginle beslendim ![]() Sekizinci gün: Şevkatle hatırlayın Yaşadığınız gerçekleri tamamen kabul edin, üzerini örtmeyin ![]() ![]() Dokuzuncu gün: Geçmişi kabullenin Duygusal anlamda yaşadıklarınızın farkında oldunuz ve nasıl hissettiğinizi gördünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onuncu gün: Kötü anıların gitmesine izin verin Kendi seremoninizi düzenleyin ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|