Sütlaç Üçlemesi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sütlaç ÜçlemesiSütlaç Üçlemesi 3 kişilik Malzeme: 300 gram süt 5 çorba kaşığı toz şeker 30 gram baldo pirinç 15 gram nişasta 1 gram safran 40 gram çilek kurusu 4 gram çilek esansı 2 adet yıldız anason Tarifi Süt, tozşeker, haşlanmış pirinç ve nişastayı üç eşit parçaya bölün Üç ayrı kapta tozşeker ve sütü yüksek ateşte kaynatın Safranlı sütlaç için safranı sütle tozşeker kaynarken ilave edin Çilekli sütlaç için de çilek kurusunu ve esansını malzemeler kaynarken ekleyin Anasonlu sütlaç için, yıldız anasonları bir tülbente sarın ve kaynayan süt, tozşeker karışımının içinde aromasını verene kadar beklettikten sonra tencereden çıkartın Nişastalara ayrı ayrı soğuk su ilave ederek açın Kaynayan malzemelere ilave edin Birkaç dakika sonra pirinci ilave edip bir dakika daha kaynatın Karışımları toprak güveçlere alın Su ile kaplı tepside önceden 250 derecede ısıtılmış üst ısıya ayarlı fırında 10 dakika pişirin Bal ve yoğurt, kavun ve nane sorbe ya da arzu edilen sorbe dondurma ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|