|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çikolata, dondurma, espressolu, parçalı, tarifi |
Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma TarifiÇikolata Parçalı Espressolu Dondurma tarifi için Malzemeler :
Hazırlanışı: Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın ![]() Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|