Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinir, neşideler, neşidesi, olarak, süleymanın

Neşideler Neşidesi,süleymanın Neşidesi Olarak da Bilinir.

Eski 07-05-2011   #1
Şengül Şirin

Neşideler Neşidesi,süleymanın Neşidesi Olarak da Bilinir.

NEŞİDELER NEŞİDESİ

Neşideler NeşidesiSÜLEYMAN"IN NEŞİDESİ olarak da bilinirKitabı Mukaddes"in Eski Ahit bölümünde,Ketuvim denen üçüncü bölüm betinler arasında yer alan kitapTevrat"ta RutVaizYeremya"nın Mersiyeleri ve Ester"le birlikte yer alan,çeşitli dinsel bayramlarda okunan beş rulodan ( Megillot) biridirİsrailoğullarının Mısır"dan göçünü ( Çıkış) kutlayan Pesah bayramına ilişkindir

Yazarı bilinmeyen kitap,bir kadın ve bir erkeğin sırayla söylediği aşk şiirlerinden oluşurÇeşitli yorumları arasında alegorik,dramatik,edebive dinsel nitelikli olanlara sık rastlanırBugünkü biçimiyle yazılış tarihi Babil Sürgününden ( İÖ 5yy) sonraki dönemi göstermekle birlikte,içindeki şiirler İÖ y10yüzyıldan ya da krallık döneminden kalmadır

Kaynak;AnaBritannica cilt 23 frmsinsinet için derlenmiştir

Cevap : Neşideler Neşidesi,süleymanın Neşidesi Olarak da Bilinir.

Eski 07-05-2011   #2
Şengül Şirin

Cevap : Neşideler Neşidesi,süleymanın Neşidesi Olarak da Bilinir.

Neşideler Neşidesi (Ezgiler Ezgisi)

1 Ne güzelsin, ey dostum benim, ne güzelsin! Gözlerin güvercin gözleri, içinde saklısı olmayan Saçların Galaad dağına çıkan keçi sürüleri

2 Dişler in yıkama teknesinden çıkan, hepsi çift meyve taşıyan, hiçbirinin kısır olmadığı koyun sürüleri gibi

3 Dudakların kıpkırmızı şeritler gibi; sözlerin pek hoş Yanakların bir narın yarısı, içinde hiçbir saklısı olmayan

4 Davud’un geniş yollarla kurulmuş kalesi gibi boynun: bin kalkan, en kahraman silahlar asılmış

5 Zambaklar arasında otlayan dişi karacanın küçük ikizleri gibi memelerin

6 Gün doğana ve gölgeler uzayana kadar günlük dağına, buhur tepesine gideceğim

7 Pek güzelsin sevgilim, hiç leke yok sende

8 Lübnan’dan gel, eşim benim; gel Lübnan’dan, başına taç takılacak; Amana dağının tepesinden gel, Sanir ve Hermon tepelerinden, aslanların mağaralarından, leoparların dağlarından

9 Gönlümü yaraladın, hemşirem, eşim benim, bir bakışınla, saçının bir teliyle

10 Ne güzel memelerin, hemşirem, eşim benim! Şaraptan daha güzel memelerin, kokun bütün kokulardan üstün

11 Dudakların, eşim benim, bal damıtan ışıltı; bal ve süt dilinin altında ve buhur kokusu gibi giysilerinin kokusu

12 Hemşirem, eşi m bir kapalı bahçe; o kapalı bir bahçe ve mühürlü çeşme

13 Narlar, çeşit çeşit Kıbrıs meyveleri, hintdarılarıyla dolu lezzet bahçen

14 Hintdarısı ve safran, kokulu kamış ve tarçın, günlük ve sarısabır ve en harika kokular birarada Lübnan ağaçlarıyla

15 Oradadır bahçelerin çeşmesi, Lübnan’ın coşkuyla akan canlı sularının kuyuları

16 Çek git, poyraz; gel, meltem; es bahçemin her yanından, yayılsın kokular

Hazreti Süleyman
Tevrat
(İsa’dan Önce bininci yılın ikinci yarısı)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com