Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gül, tatlısı

Gül Tatlısı

Eski 06-27-2011   #1
Şengül Şirin

Gül Tatlısı

GÜL TATLISI
GÜL TATLISI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,
Kırmızı ve yeşil gıda boyası

ŞERBETİ

3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım
Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim
Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm
Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim
Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim
6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu Yeşil olan hamurdan küçük yapraklar yapıp gülün yanına yapıştırdımGülleri tepsiye yerleştirip ortalarına fındık koydum ve 170 derecede pişirdim
Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com