![]() |
Gül Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gül TatlısıGÜL TATLISI GÜL TATLISI İÇİN MALZEMELER 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı sıvıyağ, Yarım su bardağı yoğurt, Yarım paket oda sıcaklığında margarin, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sirke, Yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Bir tutam tuz Güllerin ortasına fındık, Kırmızı ve yeşil gıda boyası ŞERBETİ 3,5 su bardağı su 3 su bardağı şeker İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim ![]() Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm ![]() Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim ![]() Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim 6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu ![]() ![]() Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz ![]()
![]() |
|