![]() |
Garip Olaylar.... |
![]() |
![]() |
#1 |
ErGENEKON_GS_48
|
Garip Olaylar....ABD'de Massachusetts İnstitute of Technology'de okuyan bir öğrencinin tanık olduğu bu öykü, bir tez çalışmasının nelere yol açacağını göstermesi açısından ilginç bir örnek oluşturuyor: Bir lisansüstü ögrencisi bir yaz mevsimi süresince her gün üzerine siyah-beyaz çizgili bir tişört giyerek Harvard futbol sahasına gider ![]() 15 dakika boyunca sahayı bir uçtan diğer uca yürüyerek yerlere kuş yemi serper ![]() Bu arada cebinden bir hakem düdüğü çıkartıp öttürür ![]() demeden hergün aynı saatte aynı hareketleri törensel bir ciddiyetle yapar ![]() Derken sonbahar gelir, futbol mevsimi başlar ![]() takımının ilk maçı oynanacaktır ![]() Siyah-beyaz tişörtlü hakem başlama düdüğünü çalar ve o anda olanlar olur ![]() Yüzlerce kuş sahaya hücum eder ve doğal olarak maç ertelenir ![]() arada öğrenci tezini vermiş ve mezun olmuştur ![]() BEYİN TIKACI Bu ilginç öykü ABD' den Alexandra Donahue'nun arkadaşı Linda'nın başından geçiyor: Arkansas'a akrabalarını ziyarete giden Linda, alışveriş için bir süpermarkete gider ![]() yanındaki park etmiş arabanın sürücü mahalinde oturan kadın dikkatini çeker ![]() Kadın ellerini başının arkasına kavuşturmuş, gözleri kapalı, kıpırdamadan durmaktadır ![]() bir tuhaflık sezer, ancak müdahale etmez ![]() arabasına döndüğünde kadını hala aynı pozisyonda görünce dayanamayıp arabanın camına vurur: "Iyi misiniz?" ![]() Kadın cevap verir: "Başımdan vuruldum ![]() diye tutuyorum" ![]() Bu cevap üzerine telaşlanan Linda, süpermarket yetkililerinden yardım ister ![]() ![]() kilidi kırılarak açılır ve kadın dışarı çıkartılır ![]() şaşkınlıkla kadının başının arkasında bir parça ekmek hamurunu sıkıca bastırarak tuttuğu görülür ![]() Sonunda olay anlaşılır ![]() Kadının marketten satın aldığı mayalı ekmek hamurunun poşeti, otomobilin içindeki sıcak havanın etkisiyle, tabanca sesine benzer bir sesle patlamış; hamur parçaları büyük bir hızla çevreye saçılmıştır ![]() Duydugu sesi tabanca sesi, başının arkasına yapışan hamuru kurşun deliğinden dışarı sızan beyni sanan kadın, Linda'nin gelişiyle sanal kâbustan kurtulur ![]() KIZARMIS HAYALET Bu öykü Yeni Zelanda'dan Kay Martin' e ait: Akşam yemeğine arkadaşlarını çağıran Kay, yemekten önce küçük bir aperatif hazırlarken bir tavuğun acı acı bağırdığını duyar ![]() Sesin nereden geldigini merak eden Kay bahçeye çıkar ![]() şey göremez ![]() Ancak ses daha yakınlardan, hatta mutfaktan gelmektedir ![]() Giderek yükselen sesin kaynağını keşfettigi zaman tüyleri diken diken olur ![]() tavuktan çığlık çığlığa sesler gelmektedir ![]() ![]() Tavuğu canlı canlı pişiriyorum sandım ![]() ![]() diyor ![]() ![]() Tavuğun çığlıkları Kay'inkiler ile birleşince konuklar mutfaga üşüşür ve çığlıkların nedeni ortaya çıkar ![]() fırından çıkartan konuklar, hayvan sogudukça seslerin kesildiğini fark ederler ![]() Yeni Zelandâ da tavuk çiftliklerinde hayvanlar, bizde olduğu gibi boynu kesilerek öldürülmez ![]() Kay'in akşam yemeği için hazırladığı tavuğun ses telleri kesilmediği için tavuğun karnında biriken buhar, hayvanın boğazından geçerken büyük bir basınçla ses tellerini harekete geçirmiştir ![]() Bu olaydan sonra, tahmin edebileceginiz gibi, Kay bir daha evinde tavuk pişirmez ![]()
![]() |
|