Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biriminde, güneybatı, kent, kesimindeki, liman, oblast, rostov, taganrog rusya federasyonunun, yönetim

Taganrog,Rusya Federasyonu"nun Güneybatı Kesimindeki Rostov Yönetim Biriminde (oblast) Kent ve Liman.

Eski 05-13-2011   #1
Şengül Şirin

Taganrog,Rusya Federasyonu"nun Güneybatı Kesimindeki Rostov Yönetim Biriminde (oblast) Kent ve Liman.

TAGANROG

Taganrog,Rusya Federasyonu"nun güneybatı kesimindeki Rostov yönetim biriminde (oblast) kent ve limanAzak Denizindeki Taganrog Körfezinin kuzey kıyısında yer alır1698"de IPetro (Büyük) tarafından bir kale deniz üssü olarak kuruldu19yüzyılda bir tahıl ihraç limanı durumuna geldiDaha sonra Rostov- naDonu"nun gölgesinde kaldıysa da günümüzde Donets Kömür Havzasının başlıca limanı olarak önemini korumaktadırKentte çelik,çelik boru ve levha ile yüksek basınç kazanları ve tarım makineleri üretilirLimanında gemi onarım tesisleri vardırAyrıca deri işçiliği ve öteki hafif sanayilerde gelişmiştir1860"ta Taganrog da doğan ve ilk yıllarını orada geçiren oyun yazarı Anton Çehov"un evi müzeye dönüştürülmüştürKentte iki yükseköğretim kurumu ve APÇehov Tiyatrosu vardırNüfus (1991 tah) 293600

Kaynak:AnaBritannica cilt 29 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com