|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2011ales, akademik, eğitimi, erdi, giriş, lisansüstü, personel, sona, sınavı |
![]() |
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES) Sona Erdi. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES) Sona Erdi.ALES sona erdi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES) sona erdi ![]() ALES, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından bugün 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te yapıldı ![]() Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılıyor ![]() Sınav, 180 dakika sürdü ![]() ![]() Her aday için sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı üç ayrı ALES puanı hesaplanacak ve sonuçlar ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak ![]()
![]() |
|