Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgelerde, genelge, ilişkin, kkdf, sayılı, serbest, uygulamasına, yayınlandı

Serbest Bölgelerde KKDF Uygulamasına İlişkin 2011/16 Sayılı Genelge Yayınlandı.

Eski 04-05-2011   #1
Şengül Şirin

Serbest Bölgelerde KKDF Uygulamasına İlişkin 2011/16 Sayılı Genelge Yayınlandı.

Serbest Bölgelerde KKDF Uygulamasına İlişkin 2011/16 Sayılı Genelge Yayınlandı

Numara : 40

Tarih : 04042011

VERGİ SİRKÜLERİ
NO: 2011/40

KONU: Serbest Bölgelerde KKDF Uygulamasına İlişkin 2011/16 Sayılı Genelge Yayınlandı

Gümrük Müsteşarlığınca 18 Mart 2011 tarihinde 2011/16 sayılı Genelge yayımlanmıştır

Hatırlanacağı üzere, Gümrük Müsteşarlığı tarafından yayımlanan 2011-5 sayılı Genelgede, ithalat işlemleri sırasında yapılan ödemenin KKDF kesintisine tabi olup olmadığı hususunda açıklamalar yer almaktaydı Söz konusu Genelge ile ilgili açıklamalarımız 2011/23 sayılı sirkülerimizde yer almaktadır
2011/16 sayılı Genel ile 2011/5 sayılı Genelge'de yer alan hususlar revize edilmiş ve söz konusu genelge yürürlükten kaldırılmıştır
2011/16 sayılı Genelge ile yapılan düzenlemeye göre:
  • Serbest bölgelerde faaliyet gösteren herhangi bir firmayla ortaklık veya merkez-şube ilişkisi içinde bulunmayan firmalarca serbest bölgelerden peşin bir ithalat yapılması halinde, ithalat işlemi sırasında yükümlüden gümrük yükümlülüğünün başladığı tarihten önce yurt dışındaki asıl ihracatçıya ödeme yapıldığına dair herhangi bir belge talep edilmeyecektir
  • Diğer taraftan, serbest bölgeye getirilen eşyanın serbest bölgede kayıtlı sanayi sicil belgesini haiz imalatçı firma tarafından üretim faaliyetinde kullanılması neticesinde elde edilen GTİP numarası ve tanımı farklı eşyanın serbest bölgeden peşin olarak ithal edilmesi durumunda KKDF kesintisi yapılmayacak; ayrıca, sanayi sicil belgesini haiz imalatçı firmanın üretim faaliyetinde kullandığı ürünlerin bedelinin yurt dışındaki asıl ihracatçıya transfer edildiğine dair bir belgenin talep edilmesi de söz konusu olmayacaktır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com