Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
issos, meydan, savaşı

Issos Meydan Savaşı

Eski 03-18-2011   #1
Şengül Şirin

Issos Meydan Savaşı

Issos meydan savaşı

İssos meydan savaşı, Büyük iskender'le Dara III Kodaman arasında issos' ta gerçekleşen savaş (İÖ 333) Büyük iskender Kilikia ovasından Tarsos'a inerken, Dara III de Amanos dağlarını aşarak Kili-kia'ya geçti, böylece Persler K'de, Makedonyalılar ise G'de kaldı Bunun üzerine iki ordu geri dönerek issos yakınında, Pi-naros'un (Deliçay) iki kıyısında karşı karşıya geldi Büyük iskender'in ordusunda merkezden falanjlar, yan kanatlardan da süvariler Dara lll'ün ordusuna saldırdı Önce Dara lll'ün sol kanadı, sonra da merkezdeki yunanlı paralı askerleri yenilgiye uğratıldı Bunun üzerine Dara III kaçtı, ancak ailesi tutsak edildi Bu savaştan sonra Büyük iskender, Dara lll'ün barış önerisini reddederek tüm pers topraklarını egemenliği altına aldı Büyük iskender'in tarihçisi Arrhianos bu kanlı savaşta Makedonyalıların yalnızca dört yüz elli kayıp verdiklerini ve Büyük iskender'in de yaralandığını bildirir Pompei kenti mozaiklerinden biri bu ünlü savaşı konu alır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com