Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlat, hayırlı, olur

Hayırlı Evlât Nasıl Olur?

Eski 02-07-2011   #1
GöKKuŞaĞı

Hayırlı Evlât Nasıl Olur?

3 kadın çeşme başında oturmuş konuşuyordu Az ötede bir ihtiyar, onların çocuklarını methetmelerini dinliyordu

Kadınlardan biri, "Benim oğlum öyle marifetlidir ki, ip üstünde yürür; hiçbir cambaz onunla boy ölçüşemez" dedi

Diğer kadın, lâfa girdi: "Benim oğlumun sesini bir bilseniz Tıpkı bülbül gibi şakır Yeryüzünde kimsenin onun gibi sesi yoktur" Üçüncü kadın konuşmuyordu

Diğerleri suskunluğunun sebebini sordular: "Niçin susuyorsun? Senin oğlunun övgüye değer bir yanı yok mu?"

Kadın cevap verdi: "Çocuğumun öyle üstün bir tarafı yok Neden durup dururken onu methedeyim"

3 kadın kovasını doldurdu, yola koyuldu İhtiyar adam da peşleri sıra yürümeye başladı

Çocukları, annelerini karşıladılar Biri, parendeler atıyordu Diğeri bülbül gibi şakıyordu 3'üncü çocuk koşarak geldi, annesinin elinden kovayı aldı ve eve kadar taşıdı

Kadınlar, ihtiyara dönüp sordular: "Çocuklarımız hakkında ne diyorsun? Hangisini daha çok beğendin?"

- 3 çocuğun arasında biri var Annesinin elinden kovayı alıp, eve kadar taşıdı; işte onu çok beğendim

Kıssadan hisse: Anasına, babasına hayrı olmayan bir evlât, zengin olmuş, sanatçı olmuş neye yarar!

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com