12-20-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan Beğendili Kuzu Tandır
Patlıcan Beğendili Kuzu Tandır
6 kişilik
Malzeme:
1 kg patlıcan
750 ml süt
150 gr tereyağ
5 çorba kaşığı un
3 kahve fincanı kaşar peyniri
Tuz
Kuzu Tandır için :
20 tane arpacık soğan
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
kekik

Tarifi
Sütü kaynatın Tereyağı tencerede eritip unu kavurun Kaynamış sütü sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin Beşamel sos kıvamına gelince közlenmiş patlıcanı da ilave ederek el blenderi yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin En son ince rendelenmiş kaşarpeyniri de ekleyerek kaşarpeyniri eriyinceye kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın Kuzu tandır için, geniş bir tencereye 1 su bardağı su ekleyin Et ve temizlenmiş arpacık soğanları tencereye alıp tencerenin kapağını kapatın Harlı ateşte suyu bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın 20 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alarak karışımı tencereden çıkartın Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın Etin üzerine fırça ile sürün Et ve soğanları bir fırın tepsisine yerleştirin Baharatlarla tatlandırın Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Bu sürenin sonunda ısıyı 180 dereceye düşürüp, eti yaklaşık 40 dakika daha her 20 dakikada bir kez pişme suyunu bir kaşıkla etin üzerinde gezdirerek, pişirin Et pişince fırını kapatıp, eti 10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|