|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alese, dikkatsınav, duyurulacak, girecekler, sonuçları, ösymnininternetsitesinde |
![]() |
ALES'e Girecekler Dikkat!Sınav sonuçları ÖSYM'nininternetsitesinde duyurulacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() ALES'e Girecekler Dikkat!Sınav sonuçları ÖSYM'nininternetsitesinde duyurulacakALES'e girecekler dikkat! Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), pazar günü yapılacak ![]() Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) düzenlenen ALES, aday sayısı 600'ün altında olan illerde yapılmayacak ![]() ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e girmek gerekiyor ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek aday seçiminde de ALES'e girmeleri şartının yerine getirilmesi isteniyor ![]() ÖSYM, sınava girecek aday sayısı 600'ün altında olan illerde sınav yapılmayacağını, bu illeri tercih eden adayların yakın illerde sınava alınacaklarına işaret etti ![]() ![]() Sınavda, fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı veya Pasaport kabul edilecek ![]() ![]() ![]() ![]() Sınav sonuçları ÖSYM'nininternetsitesinde duyurulacak ![]()
![]() |
|