![]() |
Neden Alo Deriz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Neden Alo Deriz?Neden Alo? Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti ![]() Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu ![]() Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı ![]() Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve ona iki heceli bir ad buldu ![]() Bu kısa ad "Alo" idi ![]() Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen sevgilisinin, bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca, Graham Bell'i telefonuyla baş başa bırakıp onu terk etti ![]() Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı ![]() Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı ![]() Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu ![]() Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu ![]() O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı ![]() Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
rebellious23
|
Alıntı:
Hatırlamıyorum ama aynı yere açmamışımdır zaten yayınladığımı biliyorum sadece zaten yeni yayınlamamıştım ![]() ![]() yani bana yardımcı olamazsın ![]() ![]() ![]() farklı yer olduğu içinde doğal olarak aramada bulamadın normaldir ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ergenekon
|
![]() yayınlandıysa kaldırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |