![]() |
Çalışana da Sosyal Yardım Yapılacak! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çalışana da Sosyal Yardım Yapılacak!Çalışana da sosyal yardım yapılacak! Kayıtlı olarak çalışan ama geliri yetmeyenlere de sosyal yardım verilecek ![]() Ölmüş eş ve anne-babadan dolayı maaş ya da devletten herhangi bir isim altında ödeme alanlar da uygulamadan yararlanacak ![]() Hükümet, sosyal yardımlar konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor ![]() Yürürlükteki yasalara göre, sosyal yardımlardan yararlanacak vatandaşların devletten maaş, ücret ismiyle hiçbir gelir almaması gerekiyor ![]() Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olmama hükmünün tek istisnası, engelliler ![]() ![]() Yeni sosyal yardım planını NTV'ye anlatan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yoksulluk riski altındaki kayıtlı çalışanlara da sosyal yardım verileceğini açıkladı ![]() Uygulamadan devletin ödeme yaptığı başka gruplar da faydalanacak ![]() ![]() ![]() ![]() YOKSULLUK HARİTASI ÇIKARILACAK Uygulama başlamadan önce TÜBİTAK'ın da katılımıyla Türkiye'nin yoksulluk haritası çıkarılıyor ![]() ![]() Hem devlet hem de sivil toplum kuruluşları, sosyal yardımlarda bu derecelendirmeyi esas alacak ![]() ![]()
![]() |
|