![]() |
Çocukluğumuzda |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Çocukluğumuzda![]() Bizim çocukluğumda Annelerimiz çalışmazdı ![]() boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım ![]() yoktu ![]() ![]() birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı ![]() vardı yani ![]() ![]() arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik ![]() ![]() kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık ![]() bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi ![]() ![]() evlerine su içerdik ![]() uzatırlar, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik ![]() gidip gelen ![]() ![]() ![]() yiyecekle dönerdi ![]() bizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kavgal arımız da öyle ustura, falçata ile olmaz, onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi,en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık ![]() çok özledim ![]() ![]() evinin camında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum ![]() ![]() kendimiz temizlerdik, kapı silmece ; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri ![]() yok ![]() ![]() yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu ![]() Benim değildir bu kültür
![]() ![]() bunlar? Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk ![]() ![]() neden böyle olduk ? Biz mi istemiştik? Yoksa birileri mi böyle istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hakettiği gibi de yaşar diyelim mi ? |
![]() |
![]() |
|