![]() |
20 Milyon Türk'ü Bekleyen Büyük Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 20 Milyon Türk'ü Bekleyen Büyük Tehlike20 milyon Türk'ü bekleyen büyük tehlike 20 milyonun üstünde Türk siber tehdit altında Bakın nasıl kandırmaya çalışıyorlar ![]() Türkiye'de 20 milyonun üstünde kullanıcıya sahip Facebook ve MSN Messenger gibi uygulamalar bilgisayar korsanlarının cirit attığı yer oldu ![]() ![]() Facebook kullanımında 24 milyonun üstünde kullanıcısı ile dünyanın en büyük 4'üncü ülke olan Türkiye, MSN Messenger gibi sohbet uygulamalarında ise 25 milyonun üstünde kullanıcı ile yine ilk sıralarda yer alıyor ![]() Uygulamalara rağbet gösteren çok olunca bilgisayar korsanları da buralarda acemi kullanıcıları yakalamaya çalışıyor ![]() KULLANICILAR ÇARESİZ KALDI Binlerce kişinin başı ele geçirilen veya sahte Facebook hesapları yüzünden derde giriyor ![]() ![]() ![]() YASAKLAR ÇÖZMÜYOR Ben internete girmiyorum bana birşey olmaz demek de işi çözmüyor ![]() ![]() ![]() En çok kullanılan Facebook ve MSN tuzakları Aman arkadaşım param bitti beni kurtar! Arkadaş arıyorum çok yalnızım! Oyuna katılmak için kredi kartı bilgisi getir! Hesabını ele geçirdik kontör gönder! iPhone 4 kazandınız, hediyenizi almak için bilgi verin! Polisim, bana hemen kontör gönderin! Bilgilerinizi güncelleyin!" mesajları İnternette adres, doğum tarihi, anne kızlık soyadı, TC Kimlik numarası gibi özel bilgileri asla paylaşmayın ![]() Sizden yardım isteyen arkadaşlarınızı mutlaka telefon ile ulaşın ![]() ![]() Resmi kurumlar, bankalar sizden kişisel bilgilerinizin güncellemesini istemez ![]()
![]() |
|