|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
boşaltım, organları, organları or boşaltım, sistemi, tanımı or boşaltım |
![]() |
Boşaltım Sistemi Tanımı/Boşaltım Sistemi Organları/Boşaltım Sistemi Organları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Boşaltım Sistemi Tanımı/Boşaltım Sistemi Organları/Boşaltım Sistemi OrganlarıBoşaltım Sistemi Tanımı
Boşaltım olayını tanımlamak gerekirse; vücuttaki fazla suyun ve suda erimiş halde zararlı ya da gereğinden fazla bulunan maddelerin hücrelerden ve vücut sıvısından uzaklaştırılması olayına boşaltım adı verilir ![]() ![]() ![]() Boşaltım Sistemi Organları Boşaltım sisteminde görev yapan bir takım organlar bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Böbrek yetmezliği, böbrek taşı, böbrek iltihabı, nefrit, üremi, albümin, mesane iltihabı, sistit en sık rastlanan boşaltım sistemi hastalıkları olarak sayılabilir ![]() Boşaltım Sistemi Hastalıkları Boşaltım sistemi hastalıkları, boşaltım sistemimizde bulunan organların görevini yapamayacak şekilde deforme olması veya mikrop kaparak iltihaplanmasıdır ![]() ![]() ![]() Böbrek İltihaplanması (Nefrit) Hastalığı: Nefrit hastalığı vücudumuzda bulunan böbreklerin iltihaplanmasıdır ![]() ![]() ![]() Akut nefritte, böbreğin bulunduğu yerlerde ani ağrılar oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() Kronik nefritte ise, akut nefritin sonrasında oluşmaktadır ![]() ![]() Böbrek Yetmezliği Hastalığı: Böbrek yetmezliği akut ve kronik olmak üzere iki çeşittir ![]() ![]() ![]() Böbrek Taşı Hastalığı: İdrar yollarındaki iltihaplanma sonrası tıkanma durumu oluşmuş ise, idrar yolu ile dışarı atılamayan zararlı maddeler vücudumuza çöker ve böbrek taşlarını oluşturur ![]() Mesane İltihabı (Sistit) Hastalığı: Sistit denilen boşaltım sistemi hastalığıdır ![]() ![]() ![]() Albümin Hastalığı: Böbreklerimizdeki idrarı süzmeye yarayan kapsüllerin görevlerini tam olarak yerine getirmemesi nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır ![]() Üremi Hastalığı: Kişideki böbreklerin üreyi ayrıştıramaması nedeniyle ortaya çıkan bir boşaltım sistemi hastalığıdır ![]() ![]()
![]() |
|