Dondurmalı İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Dondurmalı İrmik TatlısıDondurmalı İrmik Tatlısı 4 kişilik Malzeme: 1 su bardağı irmik 100 gram dil peyniri 1/2 çay bardağı dolmalık fıstık 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı tereyağ 4 top dondurma Tarifi Tencereye tereyağı ve margarini alıp irmik ve dolma fıstıkları hafifçe kavurun Parçalanmış dil peynirini ekleyip karıştırarak kısık ateşte rengi dönenene kadar kavurun Sonra tozşekerini ilave edin ve bir kaç kez çevirin, suyla sütü birbirine karıştırıp yavaşça karıştırarak irmiğe ilave edin Kaynadıktan sonra ağzını kapatın, altını iyice kısın Suyunu iyice çekene kadar pişirin Piştikten sonra üstüne bir havlu kağıt örtüp, kapağını kapatın ve dinlendirin İrmik tatlısını küçük bir kaseye koyun Orta kısmına dondurma koymak için kaşıkla hafifçe oyun Servis tabağına ters çevirip üzerini tarçınla süsleyin ve hemen servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|