2010-2011 Eğitim-öğretim Yılı Yarın Başlıyor. |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
2010-2011 Eğitim-öğretim Yılı Yarın Başlıyor.2010-2011 eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor Yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yapacak![]() Öğrenciler üç ay süren yaz tatilinin ardından yarın, 17 Haziran 2011'e kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacak ![]() Okul öncesi eğitimin geçen yıl zorunlu tutulduğu il sayısı bu eğitim-öğretim yılında 32'den 57'ye yükseldi Okul öncesi eğitimin bazı illerde zorunlu tutulmasıyla okul öncesi eğitimden yararlanan çocuk sayısı 980 binden 1 milyon 100 bine ulaştı![]() Türkiye genelinde 2 bin 176'sı resmi ve özel anaokulu olmak üzere toplam 26 bin 681 okul öncesi eğitim kurumu bulunuyor ![]() İlköğretime bu yıl 1 milyon 226 bin çocuk kaydolarak, ilk kez okulla tanışacak Okula yeni başlayan çocuklar geçen hafta okula alışabilmeleri amacıyla ''uyum programı''na alındı![]() Okula yeni başlayacak öğrencilerin okula alışmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan programla, okul öncesi çocukları ve ilköğretim 1 sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor![]() Türkiye'de 33 bin 310 ilköğretim okulunda 10 milyon 916 bin çocuk okuyor Bu okullarda 428 bin öğretmen görev yapıyor![]() İlköğretim öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılından daha az ders işleyip, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracak ![]() İlköğretim okullarında özellikle kırsal kesimde uygulanan taşımalı eğitim sistemine, bu yıldan itibaren yatılı ilköğretim bölge okullarının ilk 5 sınıfı da dahil edildi ![]() Genel ortaöğretimde ise 4 bin 67 genel lisede 2 milyon 420 bin öğrenci öğrenim görüyor Mesleki ve teknik ortaöğretimde de 4 bin 846 lisede 1 milyon 819 bin öğrenci okuyor![]() 2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 28 Ocak 2011 Cuma günü sona erecek İkinci yarıyıl ise 14 Şubat 2011'de başlayacak ve 17 Haziran 2011'de sona erecek![]() 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ise 12 Eylül 2011'de başlayacak
|
|