Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilekçesi, hakimin, istemi, reddi

Hâkimin Reddi İstemi Dilekçesi

Eski 09-15-2010   #1
Şengül Şirin

Dosya Esas: /…

Duruşma Günü: …/…/…

ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
ERZİNCAN

İSTEMİNDE BULUNAN

DAVALI : Adı ve Soyadı TC Kimlik No

Adres

DAVACI : Adı ve Soyadı

Adres

TALEP KONUSU : Hâkimin reddi istemi

AÇIKLAMALAR :

1- Davacı tarafından açılan davanın duruşmalarında davacıya uzun uzun konuşma hakkı verdiği halde söz bana gelince konuşmamı kısa tutmamı söyleyen kürsüden beni hiçbir neden yokken azarlayan daha dava sonuçlanmadan yargılama devam ederken “zaten haksızsın bir de ne söyleyeceksin” gibi ifadeler kullanan hâkimi reddediyorum

2- Davacıya karşı yargılamada özel bir yakınlık gösteren taraflara eşit davranması gerekirken davranmayan duruşma salonuna girince ona oturabilirsiniz derken bana ayakta bekle gibi ifadeler kullanan hâkimin artık tarafsızlığını kaybettiği kanaatindeyim Bu hâkimin bu davada vereceği karara karşı güvenimi kaybettim Bundan dolayı hâkimin reddini istemek zarureti hâsıl olmuştur

DELİLLER : Her tür delil

HUKUKİ NEDENLER : HUMK md 28 ve İlgili mevzuat

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle tarafsız davranmayan hâkimi reddediyorum Bu davaya başka bir hâkimin bakmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim …/…/…

Davalı
Adı ve Soyadı
İmza

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com