Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davası, dilekçesi, ihtiyacı, işyeri, nedeni, tahliye

İşyeri İhtiyacı Nedeni Ile Tahliye Davası Dilekçesi

Eski 09-15-2010   #1
Şengül Şirin

İşyeri İhtiyacı Nedeni Ile Tahliye Davası Dilekçesi

İşyeri İhtiyacı Nedeni ile Tahliye Davası Dilekçesi

SULH HUKUK MAHKEMESİNE
ERZİNCAN

DAVACI : Adı ve Soyadı TC Kimlik No

Adres

DAVALI : Adı ve Soyadı

Adres

DAVA KONUSU : İşyeri ihtiyacı nedeni ile tahliye

AÇIKLAMALAR :

1- Erzincan İli Merkez ilçesi Fevzi Paşa Caddesi … numarada bulunan ve mülkiyeti tarafıma ait olan taşınmazı kiracı ile aramızda yapmış olduğumuz …/…/… tarihli kira sözleşmesi ile kiraya vermiştim Kiracı ile ilgili bugüne kadar her hangi bir problem yaşamadım

2- Erzincan ili Fevzi Paşa Caddesi üzeri … numarada bulunan dükkânımda ayakkabı üzerine dükkânım bulunmaktaydı Prefabrik olan bu dükkânların şehrin görüntüsünü bozması gerekçe gösterilerek Erzincan Belediye Başkanlığının …/…/… tarih ve … sayılı kararı ile dükkanlarımız yıkıldı Mesleğimi devam ettirebilmem ve hayatımı kazanabilmem için yeni bir dükkâna ihtiyacım bulunmaktadır Bu durumda kirada olan dükkanıma kendi ihtiyacım bulunmaktadır

3- Erzincan 1 Noterliğinin …/…/… gün ve … yevmiye numaralı ihtarnamesi ile taşınmazı hemen boşaltması için kiracıya ihtarname göndermeme rağmen kiracı taşınmazı boşatmadı 6570 sayılı Gayrimenkullerin Kiralanması Hakkındaki Kanunun 7/c maddesine dayanarak bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur

DELİLLER : Her tür delil

HUKUKİ NEDENLER : 6570 Sayılı Kanunun md 7/c ve İlgili mevzuat

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle işyeri ihtiyacım nedeni ile kiracının taşınmazdan tahliyesine yargılama giderlerinin davalı tarafa yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim …/…/…
Davacı
Adı ve Soyadı
İmza

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com