|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| alacak, davası, dilekçesi, nedeni, sebepsiz, zenginleşme |
Sebepsiz Zenginleşme Nedeni Ile Alacak Davası Dilekçesi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sebepsiz Zenginleşme Nedeni Ile Alacak Davası DilekçesiSebepsiz Zenginleşme Nedeni ile Alacak Davası Dilekçesi NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE ERZİNCAN DAVACI : Adı ve Soyadı T C Kimlik No:Adres DAVALI : Adı ve Soyadı Adres DAVA KONUSU : Sebepsiz zenginleşme nedeni ile alacak DAVA DEĞERİ : 14 000 00 Yeni Türk LirasıAÇIKLAMALAR : 1- Davalıdan 24 DT 493 plakalı ISUZU marka 1992 model kamyoneti bundan yaklaşık 12 ay kadar önce 4 ay vadeli olmak üzere 14 000 00 YTL ye satın aldım Kamyonetin pazarlığını yaparken İ E yanımda bulunmaktaydı Bu kişi her şeyden haberdardır Borç bittiğinde aracın noter satışı yoluyla tarafıma devri verilmesi hususunda anlaştık![]() 2- Borcun tamamını ödedikten sonra aracın noter satışını almak için davalıya müracaat ettiğimde davalı beni araç ruhsatı üzerine olan H Ş ’ye gönderdi H Ş bana aracın maliye borcunu yatırdıktan sonra aracın devrini vereceğini söyledi Daha sonra aracın devrini almak üzere H Ş ’nin yanına gittiğimde şahsın Fevzipaşa Caddesi Şen Petrol yanındaki iş yerini kapatarak kaçıp gittiğini öğrendim![]() 3- Aramızda yapmış olduğumuz sözlü anlaşma çerçevesinde aracın bedelini ödediğim halde devrini veremeyen M Y ’dan araç bedelini almak ve kamyoneti iade etmek istiyorum Bu durumda aracı bana satan fakat devrini veremeyen Mehmet Yıldırım’dan araç bedelini alabilmek için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur![]() DELİLLER : Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının 2007/4178 soruşturma no lu dosyası tanık beyanları ödemiş olduğum senetler ve her tür delil![]() HUKUKİ NEDENLER : İlgili mevzuat ![]() SONUÇ VE İSTEM : Yukarda kısaca açıklandığı üzere 14 000 00 Yeni Türk Lirası alacağımın dava tarihi itibari ile ticari faiziyle birlikte davalıdan alınarak tarafıma ödenmesine ve yargılama giderlerinin davalıya yüklenmesine karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim …/…/…Davacı Adı ve Soyadı
|
|