![]() |
Sinema Sanatçısı Yılmaz Güney, ölümünün 26. Yıl Dönümünde ''Datça Sinema ve Kültür Festivali'' Kapsamında Anıldı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sinema Sanatçısı Yılmaz Güney, ölümünün 26. Yıl Dönümünde ''Datça Sinema ve Kültür Festivali'' Kapsamında Anıldı.Datça Sinema ve Kültür Festivali Sinema Sanatçısı Yılmaz Güney, ölümünün 26 ![]() ![]() Datça Amfi Tiyatro'da düzenlenen Yılmaz Güney'i anma etkinliğine, Agah Özgüç, Atilla Olgaç, Aytaç Arman, Baki Davrak, Burçak Evren, Çetin Tunca, Engin Ayça, Erol Günaydın, Eşref Kolçak, Fatoş Güney, Gülsen Tuncer, Hülya Uçansu, Nursel Köse, Safa Önal, Şerif Sezer, Tarık Akan, Vadullah Taş, Yılmaz Atadeniz gibi isimler katıldı ![]() Melike Demirağ'ın mini konseri ile başlayan etkinlikte, Can Dündar'ın "Çirkin Kral" ve Ahmet Soner'in "Adana-Paris" belgeseli ile Yılmaz Güney'in "Sürü" filmi gösterildi ![]() ![]() Tarık Akan, Güney anısına düzenlenen festivalde yer almaktan mutluluk duyduğunun belirterek, "Sinema tarihinde Yılmaz Güney'in başına gelenlere bakıldığında, en büyük acıları bana göre Türkiye'de sanatçılar ve emekçiler çekmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın da Güney'i sevgi ve saygıyla andığını ifade ederek, "Ben Yılmaz'ın film arkadaşı değil, ortağı oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Datça Sinema ve Kültür Festivali 9 Eylülde sora erecek ![]() AA
![]() |
|