Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, sos, tarifi, yapılır, yapılışı, yapımı

Beşamel Sos Nasıl Yapılır ? Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Yapımı - Beşamel Sos Yapılışı

Eski 09-03-2010   #1
[KAPLAN]
Varsayılan

Beşamel Sos Nasıl Yapılır ? Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Yapımı - Beşamel Sos Yapılışı



Beşamel Sos Nasıl Yapılır ?



Malzemeler
3/4kahve fincanı un
2 yemek kaşığı Yağ
1,5 bardak Süt
1 kahve fincanı Kaşar Peynir rendesi
Tuz

Hazırlanışı
Bir küçük tencereye yağ ile unu koyun; un hafifçe pembeleşinceye kadar (2 dakika kadar) kavurun Üzerine karıştırarak süt ve tuz ilave edin Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır Pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edersiniz



Diğer bir beşamel sos yapımı



  • Beşamel sos için kullanacağımız malzemeler süt , paket yağ , biraz un ve tercihe bağlı tuz miktarıdır
  • Beşamal Sos Nasıl Yapılır Evde beşamel sosu nasıl hazırlarız diyorsanız İşte size tarifi…
  • Öncelikle yapacağımız yemek veya makarnanın miktarı koyulacak süt miktarı için çok önemlidir burada Tabi buna görede un ve yağ miktarıda değişecektir
  • Ortalama 4 kişilik bir yemek hazırlamak istiyorsanız Tabi burada yine kişilerin yeme kapasiteleri öne çıkacaktır Ama her neyse
  • Diyelimki fırında yarımşar kilodan kabak ve patates yapacaksınız Bunları ister kızartıp yapın isterseniz haşlayın Tabi kızartmalar ağır olacağı için beşamel sos pek kızartmalardan tercih edilmiyor
  • Şimdi size yarım kilo süt yeterli gelecektir
  • Tavaya 50-100 gr margarin koyup eritin Yalnızca çok yakmayın
  • yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı (silme, tepeleme değil) unu yağa atın ve hemen bir çırpma teli yardımıyla karıştırın Mümkünse yağ ve un hafif cıvık kıvamda olsun Un helvası yapar gibi katı olmasın
  • Sonra yağ ve unu bir kaç döndürüp hafif kızarttıktan sonra içine yarım kilo sütü dökerek çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırın Çünkü Beşamel sosumuz topaklanmasın Tuzunu atın Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşi kapatın Bu kadar
  • Not : Eğer unun fazla geldiğini düşünüyorsanız süt katarak beşamel sosu daha akışkan hale getirebilirsiniz
  • Yine size Melodi Akçay dan bir not : Ben beşamel sosa mutlaka karabiber ve yemeğe göre değişen bir parça bulyon koyuyorum Bu daha lezzet veriyor
  • Beşamel sos yemeklere lezzet katan bir sostur Tabiki beşamel sosun baş yardımcısı kaşar peynirini unutmamak gerekirÇünkü lezzetine dahada lezzet katıyor

ufacık bir tarifi çok anlattım ama olsun içinizde iyi oldu diyenlerde çıkacaktır

Bu kadar şimdiden Afiyet Olsun! (guzguzelicom'dan alıntıdır)

beşamel sos, beşamel sos tarifi, beşamel sos yapımı, beşamel sos nasıl yapılır, beşamel sos yapılışı, hazır beşamel sos,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.