[KAPLAN]
|
Tıp Fakültelerinin Tanıtımları - Tıp Üniversitesi Nerelerde Var ? Tıp Eğitimi Almak İsteyenlere
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi
Fakültemizin Vizyonu
Uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimini gerçekleştiren, evrensel tıp bilimine katkı yapabilecek düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, ulusal ve evrensel sağlık sorunlarına çağdaş çözümler bularak insanlığa yararlar sağlayan, yetiştirdiği hekimler, ürettiği bilgi ve hizmet ile örnek gösterilen ve üyesi bulunmaktan onur duyulan seçkin bir tıp fakültesi olmaktır
Fakültemizin Temel Amacı
Fakültemiz çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış; araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş; kültürel birikime ve İletişim becerisine sahip; Türkiye'nin sağlık sorunlarını bilen, birinci basamakta bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlar ile donanmış; Birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek; Mesleğin etik kurallarını gözeterek uygulayan; Kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren; Sağlık teknolojisini optimum kullanabilen; hekimleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakültemizde eğitim süresi toplam 6 yıl olup Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanmaktadır Öğretim yılı başlamadan önce yapılan yeterlilik sınavını başaranlar doğrudan 1 sınıfa kayıt hakkı kazanır Yeterlilik sınavında başarısız olan Öğrenciler Hazırlık Sınıfına alınır Hazırlık sınıfında da başarısız olan öğrenciler hazırlık sınıfını tekrar ederler Bu durumda da başarısız olan öğrencilerin birinci sınıfa kayıtları yapılır; ancak, ön koşullu ve zorunlu olan mesleki yabancı dil derslerini alabilmeleri, yabancı dil yeterlik sınavından başarılı olmalarına bağlıdır Öğrencilerimiz daha sonraki 2, 3 ve 4![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) 5 6 ve 7 yıllarda İse tıp eğitimi tamamen Tıp Fakültesi hastane binasında hastalar üzerinde uygulamalı olarak verilmektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
yıllarda klinik öncesi dönemde temel tıbbi bilgiler almaktadırlar
Fakültemizde oldukça genç, uluslararası bağlantıları giderek artan ve yenilikleri aktif bir şekilde izleyen toplam 248 öğretim üyesi görev yapmaktadır Her 5 9 tıp öğrencisine bir öğretim üyesi düşmektedir ki bu sayı uluslararası standartlara uygundur Öğretim üyeleri sürekli olarak kurslardan geçirilerek eğitim becerileri artırılmaktadır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
2008 yılı istatistikleri ile Tıp Fakültesi bünyesinde toplam 137 Profesör, 82 Doçent, 2970 Uzman doktor görev yapmaktadır Araştırma Görevlisi sayısı 532’dir Fakültemiz kuruluşundan bu yana toplam 5536 hekim yetiştirmiştir Son beş yılda her yıl ortalama 209 öğrenci fakültemize kayıt olmakta 213 öğrenci mezun olmaktadır Yardımcı doçent,
Uygulamalı eğitimlerin yapıldığı her türlü ileri teknolojik olanaklara sahip Tıp Fakültesi hastanesinde yaklaşık 741 yatak mevcuttur Tıp Fakültesi hastanemiz tüm birimleriyle, uluslar arası bir kuruluş olan JCI’dan akredite olmuş Türkiye’deki iki tıp fakültesi hastanesinden biridir Hastanemiz ayrıca SGS’den ISO 9001-2000 kalite belgesini de almıştır Ayrıca şehir merkezinde, fakültemize bağlı tarihi binalarda bulunan Kükürtlü Merkezinde Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarının yapıldığı yataklı tesislerde hastalara kaplıca imkanları da sunulmaktadır Son sınıf öğrencilerimize, şehir içinde bulunan sağlık ocağı şeklinde hazırlanmış toplam 9 ayrı sağlık merkezinde eğitim amaçlı birinci basamak uygulamaları yaptırılmaktadır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakültemiz 2001-2002 öğretim yılından itibaren kredili eğitim sistemi uygulamalarına başlamıştır ve tüm kuramsal sınavlarda öğrencilerin başarısı bağıl değerlendirme ile değerlendirilmektedir
Öğrenciler tıbbi uygulamaları, insanlar üzerinde uygulamadan önce, Mesleki beceri laboratuarlarında bilgisayarlı insan modelleri üzerinde yapmaktadırlar Fakültemiz ayrıca temel tıbbi uygulamaların yapıldığı uygulama laboratuarlarına sahiptir Fakültemizde kuramsal eğitim 3 büyük amfi ve 30 dan fazla küçük dershanede verilmektedir Bu dershanelerin hemen tamamında internet bağlantılı bilgisayarlar, barkovizyon, ses düzeni gibi tüm teknolojik olanaklar mevcuttur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakültemiz, kampüsdeki merkezi kütüphaneye ek olarak hastane binası içinde de ayrı bir kütüphane ve okuma salonuna sahiptir Zengin kaynaklara sahip kütüphanede 10483 kitap mevcuttur Ayrıca kütüphanemiz 117 uluslararası, 160 ulusal dergiye abonedir Tüm öğrencilerimiz, fakültemizde yaygın olarak bulunan internet ağı ile online kütüphaneden 23 000 dergiye tammetin olarak ve 34 000 e-kitaba ulaşabilmektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakültemiz 2002 Ekim ayında Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu tarafından değerlendirilerek uluslararası standartlarda eğitim veren bir eğitim kurumu olarak çok başarılı bulunmuştur 2003 yılında ise Avrupa Kurumsal Değerlendirme Sürecinden başarı ile geçmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi
1976 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak Ankara'da kurulan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde eğitim öğretime başlar 1984 yılında yapımı başlanan bügünkü Gazi Üniversitesi Hastane binası 30 haziran 1986 da bitirilir ve Tıp Fakültesi Dr Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinden ayrılarak yeni hizmet binasına taşınır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) 2009 itibariyle fakülte, 235 profesör, 105 doçent, 57 yrd doç , 16 öğretim görevlisi, 30 uzman, 520 araştırma görevlisi, 1003 öğretim elemanı ve modern araştırma ve uygulama hastanesi ile çağdaş tıp eğitiminde, Türkiye'nin en önemli hastaneleri ve tıp fakülteleri arasındadır Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi Belgesi almaya hak kazanmış ilk Devlet Üniversitesi Hastanesidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
7 öğretim üyesi, 17 asistanı ve 100 öğrencisi ile eğitime başlayan fakültenin öğrenci ve öğretim görevlisi sayısı hızla artarak ve 1989'da 320'ye öğretim görevlisi ve 1378 öğrenci sayısına ulaşır
Tıp Fakültesi ve Hastanesi Ankara Beşevlerde Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsünde hizmet vermektedir, ayrıca Gazi Üniversitesinin Ankara Gölbaşında Gazi Üniversitesi Gölbaşı Hastanesi de bulunmaktadır ve eğitim dili İngilizce ve Türkçedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Konu başlıkları
- 1 Akademik Profil
- 2 Gazi Üniversitesi Hastaneleri
- 3 Fakülte Anabilim Dalları
- 4 Merkezler ve Araştırma Birimleri
Akademik Profil
- Fakülte Yönetimi:
- Dekan: Prof
Dr Peyami CİNAZ
- Dekan Yardımcısı:Prof
Dr E Turgut TALI
- Dekan Yardımcısı: Prof
Dr Aysun BİDECİ
- Akademik Personel Sayısı: 2000
- Yerleşke:
- Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü
- Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampüsü
- Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü
Gazi Üniversitesi Hastaneleri
- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (Ankara, Beşevler)
- Gazi Üniversitesi Gölbaşı Hastanesi (Ankara, Gölbaşı)
Merkezler ve Araştırma Birimleri
- Laboratuvar Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Merkezi
- Transplantasyon Merkezi
- Prof
Dr Necmettin Akyıldız İşitme Konuşma Ses ve Denge Bozuklukları Tedavi Merkezi
- Sigara Bıraktırma Merkezi
- Check-Up Merkezi
- Gazi Sağlık Merkezi
- Çocuk Koruma Araştırma ve Uygulama Merkezi
- Personel Hekimliği
- Uyku Bozuklukları Merkezi
- Gebe Eğitim Merkezi
İstanbul Tıp Fakültesi
İstanbul Tıp Fakültesi , Türkiye'nin en eski üniversitesi İstanbul Üniversitesi'nin iki tıp fakültesinden biridir Üniversite reformuyla kurulmuş ilk tıp fakültesidir Türkiye'de modern tıbbın gelişimine öncülük etmiş, sayısız hekim ve bilim adamı yetiştirmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Fatih ilçesinin Çapa semtinde yer almasından dolayı halk arasında daha çok Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Türkiye'nin akademik eğitim veren sayılı üniversitelerinden biridir 6 yıllık eğitim boyunca öğrencilerini teorik ve uygulamalı alanda birçok bilgi ve beceriyle donatır Her sene bu üniversiteden mezun olmuş birçok doktor adayı TUS'da başarılı olur Yani İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümü'nün başarı oranı oldukça yüksektir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakülte bünyesinde değişik kültür ve sanat kolları etkinlik göstermektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Efsanevi profesörleriyle tarihe tanıklık etmiş bir kurumdur
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Amacı
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nin amacı; Atatürk İlkelerine sahip, çağdaş, bilgili ve deontolojik kurallara bağlı Türk hekimi yetiştirmek, Türk toplumunun sağlık sorunlarına eğilmek ve bilim dünyasına katkılarda bulunmak üzere araştırmalar yapmaktır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Tarihçe
1937 yılında Atatürk'ün emriyle Ankara'da bir Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırılmış ve çalışmalara başlanmış ancak II Dünya Savaşı bu girişimin gecikmesine neden olmuştur Konu 1945 yılında tekrar gündeme alınmış![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Cumhuriyet Türkiye'sinde artan nüfus ve çağdaşlaşma yolunda büyük atılımlar yapan ulusumuzun insan sağlığı ile uğraşan hekimleri sayıca yetersizdi 1933'te Almanya'dan ülkemize gelen seçkin hocaların katkısı ile İstanbul Tıp Fakültesi yeniden yapılandırıldıktan sonra yılda 150-200 hekim mezun oluyordu Cumhuriyet kurulduğunda 1923'te 554 hekim varken bu sayı 1935'te 1625'e ulaştı İstanbul Tıp Fakültesi'ne girmek isteyen öğrencilerin sayısı artınca yeni bir Tıp Fakültesi'nin kurulması kaçınılmaz olmuştu Bu konuda 1937'de çıkarılan bir yasa bu konunun çözümlenmesinde başlangıç oluşturdu Ancak II Dünya Savaşı'nın patlak vermesi, bu konudaki girişimlerin savaşın sonuna kadar ertelenmesine neden oldu Atatürk,1937 Meclis Açış Nutku'nda Ankara ve Van'da iki üniversite açılması gereğini belirtti 1939'dan önceki dönemlerde fakülteler, hizmetin bağlı olduğu bakanlık tarafından açılırdı Nitekim Ankara'da 1925'te Adalet Bakanlığı'na bağlı Hukuk Fakültesi, 1933'te Ziraat Bakanlığı'na bağlı Ziraat Enstitüsü kurulmuştu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1945-1946 ders yılında 308 öğrenci ile eğitime başlamıştır
İkinci Tıp Fakültesi'nin açılması görüşüne inanan ve bunu Türk Tıp Encümeni'nde 1927'de savunan dönemin başbakanı İsmet İnönü, o tarihte fakülteler ilgili bakanlık işbirliğiyle eğitim yaptığından, konuyu Sağlık ve Sosyal Yardım bakanı olan, batı kültürü ile yetişen ve salgın hastalıklarla mücadelede büyük başarı gösteren Dr Refik Saydam ile görüşerek Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü karşısındaki şimdiki morfoloji, İbni Sina ve Yüksek İhtisas Hastenelerinin bulunduğu yerde Tıp Fakültesi'nin kurulması için yasanın hazırlanmasını istedi Böylece 9 Haziran 1937 tarih ve 3228 sayı ile Ankara'da 2 Tıp Fakültesi'nin açılmasına ait yasa çıkartıldı Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün yürekten isteklerine rağmen, II Dünya Savaşı nedeniyle tasarı yaşama geçirilemedi Dünya Savaşı sonlanınca, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 29 Aralık 1944'te Milli Savunma Sağlık Daire Başkanı Tümgeneral Abdülkadir Noyan'ı köşke davet ederek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulma ön hazırlıklarını Milli Eğitim Bakanlığı ile inceleyerek kendisine rapor sunulmasını istedi On beş gün sonraki kabulde İnönü, Abdülkadir Noyan ile görüşerek,yeni kurulacak Tıp Fakültesi'nin dekan adayı olduğu emrini verdi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Kuruluş Yasası, 20 Haziran 1945 tarih ve 4761 sayıyla çıkarıldı 7 Temmuz 1945'te Tümgeneral Abdülkadir Noyan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na atandı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) 00'de Cebeci Hastenesi'nde Gülhane Büyük Dersanesi'nde törenle Türkiye'nin gururu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimine başladı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
19 Ekim 1945 Cuma günü saat 11 - Yerleşkeler
- Morfoloji Yerleşkesi
- Cebeci Yerleşkesi
- İbni Sina Yerleşkesi
- Akademik Yerleşke
- Hastaneler
- İbni Sina Hastanesi
- Cebeci Hastanesi
- Dekanlar
- Prof
Dr Abdülkadir Noyan
- Prof
Dr Nüzhet Şakir Dirisu
- Prof
Dr Zeki Faik Ural
- Prof
Dr Nusret Karasu
- Prof
Dr Süreyya Gördüren
- Prof
Dr Kazım Aras
- Prof
Dr Zafer Paykoç
- Prof
Dr Behiç Onul
- Prof
Dr Lütfi Tat
- Prof
Dr Adnan Öztürel
- Prof
Dr Adnan Güvener
- Prof
Dr Rıdvan Ege
- Prof
Dr Hayati Ekmen
- Prof
Dr Celal Sungur
- Prof
Dr Ahmet Sonel
- Prof
Dr Semih Baskan
- Prof
Dr Nusret Aras
- Prof
Dr Tümer Çorapçıoğlu
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim hayatına 1996 yılında başlamıştır ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi'nde bulunur ve fakültenin hastanesi Kozyatağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'dir
Fakülte ilk mezunlarını 2001-2002 döneminde vermiştir ve 2008 verilerine göre 406 öğrencisi, 182 öğretim görevlisi bulunmaktadır Entegre eğitim sisteminin uygulandığı fakültede ilk 2 yılda temel tıp bilimleri, kliniğe giriş dönemi olan 3 yılda sistemik hastalıklar entegre biçimde verilmektedir Eğitim sistemine göre 4 ve 5 yıllarda zorunlu klinik stajların ardından 6 yılda (aile hekimliği dönemi) intörn olarak çalışılır ve bu dönemin sonunda Tıp Doktoru unvanıyla mezun olunur 5 yıldan itibaren genel tekrar seminerleri uygulamaya konmuştur ve fakülte, 41 tıp fakültesi içinde ilk 10’a girmeyi başarmıştır Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin 2007-2008 öğretim yılında ulusal ve uluslararası alanda hazırladıkları 643 bilimsel yayınları ve projeleri mevcuttur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakülte öğrencilerinin kurduğu bilimsel araştırma topluluğunun ismi Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu'dur (YÜTBAT) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Varna Tıp Üniversitesi
Konu başlıkları
- 1 Tarih
- 2 Bilimkent misyonu
- 3 Yönetim
- 4 Eğitim
Tarih
Varna Tıp Bilimkenti (Üniversitesi), 1961 yılında Yüksek Tıbbi Enstütü olarak kuruldu 1995 yılında ismi, Varna Tıp Bilimkenti (Üniversitesi) olarak değiştirildi Bu kuruluş Bulgaristan'ın 3 Büyük tıp bilimkentidir ve Bulgaristan kuzeyinde yaşayan insanlara yeterli ve de kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlar 40 yılı aşkın, öğrenciler, ehl-i tıbbiyeliler, araştırmacılar, öğretmenler ve ehl-i bilim insanları, Bilimkenti'ne teşekkürlerini sunuyorlar Kuruluşundan bu yana 8351 bulgar 977 gayr-i bulgar öğrenci eğitim gördü Toplam 15 kürsüyü kapsayan tıp fakultesinde 246 öğretim görevlisi çalışıyor 1970 yılından itibaren Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden öğrenci artışı olmuş, Asya, Afrika, Güney Amerika, Türkiye, Yunanistan, Makedonya gibi ülkelerden gelen öğrencilerle Bilimkenti beynelmilel bir kimliğe bürünmüştür![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Bilimkent misyonu
Varna Tıp Bilimkenti misyonu, Bilimkentin kalitesini en yükseğe çekerek, tıp ilmini zirveye taşımak suretiyle insanları sağlık açısından daha refah bir düzeye getirebilmektir Varna Tıp Bilimkenti, Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunan, Karadeniz Kordon'unda yer alan, eğitim, bilim ve tıp merkezi ve bir ekol haline gelmiş bir Bilimkentidir Sadece bununla kalmamakla beraber, temel ve en önemli değerler olan eğitimde yüksek kalite yani eğitim için yeterli çevre; güvenilir araştırma ve gelişme için bilmi fırsatlar; herkes için eşit haklar; kişiye özel fırsatlar, profosyonel gelişme ve gelenekler Bilimkent misyonu ortaya koyuyor ki, Dünya çapında ün yapmış ve bunu hak edecek kadar kaliteli bir yüksek eğitim vermekte olan Bilimkenti; tıbbıye ve kamu sağlığı alanında yüksek lisans programlarında ilerleme kaydetmmiştir ki bu verilen eğitim International Universe of Science and Practice tarafından onaylanmaktadır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Yönetim
- Rektör: Prof
Aneliya Klissarova MD, PhD, DSc
- Öğrenci işleri ilgili rektörü: Prof
Negrin Negrev MD, PhD
- Bilim ve araştırma ilgili rektörü: Prof
Rosen Madjov MD, PhD
- Üniversite hastahanesi koordinasyonu ve Lisans üstü eğitim ilgili rektörü: Prof
Janeta Georgieva MD, PhD
Selçuklu Tıp Fakültesi
Bakanlar Kurulu Kararı ile Selçuk Üniversitesi bünyesinde Fakültemiz Konya da ikinci bir Tıp Fakültesi olarak 22 Kasım 2001 tarihinde kuruldu 2001 yılında Fakültenin kurucu dekanı olarak Prof Dr Safa KAPICIOĞLU atanmıştır Dekanlık görevini, 2004-2007 yılları arasında Prof Dr Kemal GÜNDÜZ yürütmüş ve 6 Kasım 2008 tarihinde de bu göreve Prof Dr A Kağan KARABULUT atandı İnşaatına 1984 yılında başlanılan Selçuklu Tıp Fakültesi ve Hastanesi 2009 yılında tamamlanmıştır Bu zaman içerisinde Dekanlık ve Başhekimlik gibi idari bölümler 2008 yılında inşaatı devam eden binaya taşınmış ve 2009 yılı Mart ayı başında Fakültemiz hastanesinde poliklinik ve laboratuar hizmetleri verilmeye başlanmıştır Halen 1-6 sınıflarında toplam 473 öğrencisi mevcut olup, 2002-2009 yıllarında eğitimlerini Meram Tıp Fakültesinde sürdürmüşlerdir Bu öğrencilerimizden eğitimini tamamlayanlar 2008 ve 2009 yıllarında mezun olmuşlardır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=25431&stc=1&d=1281700840)
2009-2010 Eğitim ve öğretim yılında kendi dersliklerimizde 1 sınıf öğrencilerimizin eğitimi başlamıştır 240 kişilik 3 adet anfi, 4 adet 80 kişilik staj sınıfları, 20 adet küçük staj grupları için derslik, her türlü teknik ve teknolojik alt yapısı sağlanmış 3 adet 120 kişilik multidisiplin laboratuarı, 100 kişilik anatomi laboratuarı, 50 bilgisayarlı bilgisayar laboratuarı, 11 adet TEBAD odaları, 48 ve 125 kişilik 2 adet konferans salonu, yakında hizmete açılacak olan 550 m² kütüphanesi ve yaklaşık 750 m² öğrenci kantinleri, her öğrenciye ait soyunma dolabı gibi faktörler; öğrencilerimizin rahat ve konforlu mekanlarda eğitim almalarına imkan tanırken, fakültemizin kampüs alanında yer alması da kampüsün her türlü sosyal, kültürel ve sportif imkanlarından yararlanabilme şansını da sağlamaktadır
Ayrıca 934 olan yatak kapasiteli hastanemiz ile çok çeşitli hasta ve hastalıkların tedavisini öğrenme şansı, temel bilimlere ait ve öğrencilerimizin de buralarda çalışılacak projelerde yer alabileceği 10 adet araştırma laboratuarları bulunmaktadır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hacettepe Üniversitesi 8 Temmuz 1967 tarihinde ve 892 sayılı kanun ile kurulmuş ve Tıp Fakültesi çekirdek rolü oynamıştır Ancak,Hacettepe Üniversitesini oluşturan bazı kurumların ve Tıp Fakültesinin kuruluş tarihleri daha eskiye gitmektedir 2 şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olarak kurulan "Çocuk Sağlığı Kürsüsü", Hacettepe Tıp Fakültesinin başlangıcı sayılabilir Cebeci semtinde kiralanan bir binanın iki odasında açılan bu kürsü ilk çalışmalarını çevresinde bulunan hastaların evlerinde uygulamalı olarak yürütmüştür
Bir yandan da Hacettepe Çocuk Hastanesinin inşasına başlanmıştır 8 Temmuz 1958'de tüzel kişiliğe sahip Çocuk Sağlığı Enstitüsü kurulmuş ve bu Enstitü Hacettepe Çocuk Hastanesinde eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine başlamıştır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) 1963 yılında Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilmiş, Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi-Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji Yüksek Okulları ile bugünkü Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulunun Diyetetik Bölümü, adı geçen Fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiştir Bu gelişmeden üç ay sonra, Fakülteye bağlı Diş Hekimliği Yüksek Okulu kurulmuştur 1961 yılında, Hacettepe'de hemşirelik, tıbbi teknoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, 1962'de ise Ev Ekonomisi Yüksek Okulu'nun Diyetetik Bölümü hizmete açılmıştır
1954 yılından beri bir yandan eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülürken öte yandan da Türk üniversitelerinden mezun olan yetenekli gençler ihtisas, doktora ve araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderilmişlerdir Bu gençlerin hepsi yurda dönmüş ve Hacettepe Üniversitesi öğretim kadrosunun çekirdeğinin önemli bir kısmını oluşturmuşlardır
1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacı ile Hacettepe Bilim Merkezi kurulmuş, 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi hizmete girmiştir Daha sonraları Hacettepe Üniversitesine bağlı yeni fakülteler, yüksek okullar ve bölümler açılmıştır
Üniversite her yıl daha da genişlemekte, yeni atılımlar yapmaktadır Hacettepe Üniversitesi kurulduktan sonra Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin adı Tıp Fakültesi olarak değiştirilmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakültede mezuniyet öncesi öğrenim 1963 yılında başlamış ve ilk mezunlarını 8 Temmuz 1969 günü vermiştir
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk Dekanlığını Üniversitemizin kurucusu, Onursal Rektörümüz Prof Dr İhsan Doğramacı (15 Temmuz 1963 - 4 Kasım 1963) yapmıştır Sonra sırası ile ;
- Prof
Dr Doğan Karan (7 Kasım 1963 - 9 Temmuz 1969),
- Prof
Dr İlhan Kerse (9 Temmuz 1969 - 3 Temmuz 1971),
- Prof
Dr Ali Ertuğrul (3 Temmuz 1971 - 3 Temmuz 1975),
- Prof
Dr Neşet Aytan (3 Temmuz 1975 -3 Temmuz 1978),
- Prof
Dr Akgün Hiçsönmez (3 Temmuz 1978 - 3 Temmuz 1981),
- Prof
Dr Doğan Taner (31 Temmuz 1981 - 2 Eylül 1991),
- Prof
Dr Şevket Ruacan (2 Eylül 1991 - 4 Eylül 1994),
- Prof
Dr Ergül Tunçbilek (5 Eylül 1994 - 31 Ocak 1996)
- Prof
Dr Yavuz Renda( 1 Şubat 1996 – 26 Ekim 1999)
- Prof
Dr İskender Sayek (21 Aralık 1999- 3 Temmuz 2006) dekanlık yapmışlardır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Halen Tıp Fakültesi Dekanlığını Prof Dr Serhat Ünal yürütmektedir
Varna Tıp Üniversitesi
1961 yılında kurulan Varna Tıp üniversitesi Bulgaristan'ın 3 büyük devlet üniversitesidir Dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrenciler Tıp,Diş hekimliği ve Kamu Sağlığı alanlarında eğitim görmektedir 1970 yılından itibaren Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden öğrenci artışı olmuş Asya,Afrika,Güney Amerika ,Türkiye,Yunanistan ,Makedonya ve Avrupa'dan gelen öğrencilerle uluslar arası eğitim veren bir üniversite olmuştur Tıp; 1 yıl (İngilizce-Bulgarca) hazırlık ve 6 yıl lisans eğitimi,Diş hekimliği; 1 yıl Bulgarca hazırlık 5 yıl lisans eğitimi'nden oluşmaktadır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Öğrenciler 2 sınıftan itibaren Varna Tıp hastanesinde klinik ve pratik eğitimi aldığından hastalarla diyalog açısından program Bulgarca ağırlıklıdır Tıp eğitimini bitirenler mezuniyetlerinde Avrupa Birliği (EUA)diploması almakta ve Avrupa'nın her hastanesinde görev yapıp serbest muayahane açabilmektedir Varna Tıp üniversitesinde, 2004 yılından itibaren öğrenci değişim programı çerçevesinde Amerika ve Kanadalı öğrenciler tıp eğitimine başlamıştır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lodz Tıp Üniversitesi / Polonyada Üniversite Eğitimi
Lodz Tıp Üniversitesi, tıp alanında Polonya’daki en büyük devlet üniversitelerinden birisidir Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve tıpla ilgili diğer bölümlerde eğitim vermektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=25434&stc=1&d=1281701299)
Lodz Tıp Üniversitesi’nin verdiği eğitiminin amacı sağlık sektöründeki yetenekli insan açığını doldurmak ve alanında uzman profesyoneller yetiştirmektir Polonya’nın 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği’ne kabul edilmesinden beri üniversitenin diplomaları Avrupa Birliği’ne dahil 25 ülke tarafından kabul edilmektedir Bu sayede, son yıllarda Lodz Tıp Üniversitesi’ne tüm Avrupa ülkelerinden öğrenci talebi de artmıştır Bugün ünivesitede eğitim gören 8000 öğrencinin 300 tanesi çeşitli ülkelerden Lodz Tıp Üniversitesi’nde eğitim almayı seçmiş öğrencilerdir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1600 yataklı hastanesinin yanında, aynı zamanda Lodz Tıp Üniversitesi Polonya’nın önde gelen eğitim-araştırma merkezlerinden biridir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Poznan Tıp Üniversitesi / Polonyada Üniversite Eğitimi
Poznan Tıp Üniversitesi, 90 yıllık akademik geçmişiyle Polonya’nın en büyük ve alanındaki en iyi tıp üniversitesidir Okul, Polonya’nın farklı 6 üniversitesiyle çalışmalar yapmaktadır Okulda eğitim gören 9200 öğrencinin 989’u ingilizce olarak eğitim almaktadır Üniversitede ingilzice ve leh dillerinde eğitim veren 750 akademik personel çalışmaktadır Okul, Amerika, Norveç, İsrail ve Tayvan’daki kayıt ofisleri sayesinde dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler tarafından tercih edilmektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=25435&stc=1&d=1281701402)
Eğitimin sistemini ve benimsediği eğitim tarzını sürekli olarak geliştirmeyi amaçlayan okul, bunun için yurtdıındaki birçok partner okulla ortak çalışmalar yürütmektedir Poznan Tıp Üniversitesi’nin dünya çapında anlaşma yaptığı okullar; Rennes and Nancy (France), Berlin, Halle, Kiel, Nürnberg, Mainz, Munchen Regensburg (Germany), Linkoping (Sweden), Oslo University College and Agder University College (Norway), Perugia (Italy), University of Illinois in Chicago, Indiana University in Bloomington, Widener University, Chester Pennsylvania and University of Pennsylvania (USA), The University of Edinburgh (United Kingdom) ’dır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Poznan Tıp Üniversitesi, tıp eğitiminde öğrencilere verileecek bire bir eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındadır ve bunun için de her öğrenciye ayrı ilgi gösterilmektedir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
tıp üniversitesi, tıp hacettepe, uludağ tıp, ege tıp, tip fakültesi, gazi tıp, bilim üniversitesi, tıp fakülteleri, ege üniversitesi tıp, ege üniversitesi tıp fakültesi, tıp fak, erciyes tıp, hacettepe üniversitesi tıp fakültesi, erciyes üniversitesi tıp fakültesi, akdeniz üniversitesi tıp, marmara tıp, tıp fakultesi, dokuz eylül tıp gazi üniversitesi tıp fakültesi, çapa üniversitesi, selçuk üniversitesi tıp, marmara üniversitesi tıp, trakya üniversitesi tıp fakültesi, trakya üniversitesi tıp, fatih tıp, çukurova üniversitesi tıp, çukurova üniversitesi tıp fakültesi, marmara üniversitesi tıp fakültesi, cerrahpaşa üniversitesi, atatürk tıp, inönü üniversitesi tıp, osmangazi üniversitesi tıp, capa tıp, fatih üniversitesi tıp, maltepe üniversitesi tıp, adnan menderes üniversitesi tıp, akdeniz üniversitesi tıp fakültesi, bozok üniversitesi tıp fakültesi, yeditepe üniversitesi tıp, yeditepe üniversitesi tıp fakültesi, ege üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, izzet baysal üniversitesi tıp fakültesi, trakya üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, yüzüncü yıl üniversitesi tıp fakültesi, yakın doğu üniversitesi tıp fakültesi, cerrahpasa tıp, çukurova üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, erciyes üniversitesi tıp fakültesi doktorları, uludağ üniversitesi tıp fakültesi randevu alma, erciyes üniversitesi tıp fakültesi randevu, çukurova üniversitesi tıp fakültesi balcalı hastanesi, ist üniversitesi çapa tıp fakültesi, gazi üniversitesi tıp fakültesi randevu, 100 yıl üniversitesi tıp fakültesi, namık kemal üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, pleven tıp üniversitesi, osman gazi üniversitesi tıp fakültesi, trakya üniversitesi tıp fakültesi doktorları, trakya üniversitesi tıp fakültesi dergisi, ege üniversitesi tıp fakültesi randevu, trakya üniversitesi tıp fakültesi randevu, uludağ üniversitesi tıp fakültesi online randevu, haliç üniversitesi tıp fakültesi, ege üniversitesi tıp fakültesi puanı, karadeniz teknik üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, marmara üniversitesi tıp fakültesi randevu, uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesi randevu, akdeniz üniversitesi tıp fakültesi hastanesi doktorları, antep üniversitesi tıp fakültesi erciyes üniversitesi tıp fakültesi tahlil sonuçları, ege üniversitesi tıp fakultesi, çukurova üniversitesi tıp fakültesi mezunları, cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesi randevu, trakya üniversitesi tıp fakültesi mezunları, gaziosmanpaşa üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, uludağ üniversitesi tıp fakültesi kadın doğum, uludağ üniversitesi tıp fakültesi nöroloji, karadeniz teknik üniversitesi tıp , fakültesi farabi hastanesi, uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesi doktorları, marmara üniversitesi tıp fakültesi vakfı, fatih üniversitesi tıp fakültesi puanı, uludağ üniversitesi tıp fakültesi telefon numarası, 18 mart üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, 19 mayıs üniversitesi tıp fakültesi randevu, ege üniversitesi tıp fakültesi psikiyatri, mustafa kemal üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, dicle üniversitesi tıp fakültesi doktorları, yüzüncü yıl üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesi mezunları, yeditepe üniversitesi tıp fakültesi hastanesi, erciyes üniversitesi tıp fakültesi gevher nesibe hastanesi, trakya üniversitesi tıp fakültesi hastanesi randevu, gop üniversitesi tıp fakültesi, ege üniversitesi tıp fakültesi öğrencileri, erciyes üniversitesi tıp fakültesi hastanesi randevu, ege üniversitesi tıp fakültesi ders programı, uludağ üniversitesi tıp fakültesi telefon numaraları, ege üniversitesi tıp fakültesi çocuk hastanesi cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesi dergisi, ege üniversitesi tıp fakültesi öğrenci işleri,
|