|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
![]() |
TEDMEM 'Ortaöğretimi Yeniden Düşünmek' Başlıklı Rapor Hazırladı: Sorun Sürede Değil Içerikte! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() TEDMEM 'Ortaöğretimi Yeniden Düşünmek' Başlıklı Rapor Hazırladı: Sorun Sürede Değil Içerikte!TEDMEM 'Ortaöğretimi Yeniden Düşünmek' başlıklı rapor hazırladı: Sorun sürede değil içerikte! Zorunlu eğitim süresi dünya genelinde artarken Türkiye’de bunun azaltılmasına yönelik çalışmaların yapılması kafaları karıştırıyor ![]() ![]() Figen Atalay TEDMEM 'Ortaöğretimi Yeniden Düşünmek' başlıklı rapor hazırladı: Sorun sürede değil içerikte! Zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına yönelik tartışmalar sürerken, Türk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM, “Ortaöğretimi Yeniden Düşünmek” başlıklı bir rapor yayımladı ![]() ![]() ![]() TEDMEM raporunda, liselerdeki durum şöyle özetleniyor: ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞTE YAPAY YIĞILMA: Adayların üçte ikisinin sınava yeniden başvuranlardan oluşması, yükseköğretim kapısında yapay bir yığılma, kaynak israfı ve verimsizlik yaratıyor ![]() LİSELERİN İŞLEV KAYBI: Ortaöğretimde okullaşma oranları azalırken devamsızlık ve açık liseye yöneliş artıyor ![]() SINAV BASKISI OKULU KIYMETSİZLEŞTİRİYOR: Merkezi sınavlar okulları kıymetsiz hale getirdi ![]() ![]() DÜNYADA UZUYOR TEDMEM’in raporunda yer alan karşılaştırmalı analizlere göre, 1980’lerden itibaren dünya genelinde zorunlu eğitim süresi artış eğilimi gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() İngiltere’de de 11 yıllık zorunlu eğitim süresi 13 yıla çıkarılmış ![]() ![]() Başarılı genişleme: Avrupa'daki konumunuz olarak Hannover Şirketinizi Türkiye'den Avrupa'ya taşıyın! Hannover, Almanya'da başarılı olmanız için ideal koşulları sunuyor ![]() ![]() İLKOKUL EĞİTİMİ KISA Raporda, Türkiye’de ilkokul eğitiminin süresinin dünyadaki pek çok ülkeden daha kısa olduğuna dikkat çekiliyor ![]() ![]() ![]() TEDMEM’İN ÖNERİSİ TEDMEM tarafından önerilen modelin detayları şöyle: Üniversiteye geçişte çeşitlilik: 4 yıllık örgün lisans programlarına gitmeyi planlamayan veya doğrudan istihdama yönelmek isteyen öğrencilere, 11 ![]() ![]() Sınavsız geçiş olanakları: Bu öğrenciler, okul başarı puanlarına göre meslek yüksekokullarına/ önlisans veya açıköğretim programlarına sınavsız geçiş yapabiliyor ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİLİMSEL TEMELLİ DEĞİL Raporda zorunlu eğitimin süresini kısaltma yönündeki bazı görüşlerin pedagojik temelden yoksun olduğu belirtiliyor ![]() ![]() ![]()
![]() |
|