Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları

Uzmanlar Uyardı: Kahvaltınızdaki Ufak Değişiklik Kanser Riskinizi Azaltabilir

Eski 2 Gün Önce   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Uzmanlar Uyardı: Kahvaltınızdaki Ufak Değişiklik Kanser Riskinizi Azaltabilir



Uzmanlar uyardı: Kahvaltınızdaki ufak değişiklik kanser riskinizi azaltabilir
Amerikalı bilim insanlarının 33 yıl süren kapsamlı çalışmasına göre, her sabah kahvaltıda tereyağı yerine bitkisel yağ tercih etmek, kansere ve kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini önemli ölçüde azaltabiliyor

Uzmanlar uyardı: Kahvaltınızdaki ufak değişiklik kanser riskinizi azaltabilir

Geleneksel kahvaltı alışkanlıklarımızı gözden geçirmenin tam zamanı olabilir JAMA Internal Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, tereyağını bitkisel yağlarla değiştirmek sadece sağlıklı bir kahvaltı seçimi değil; aynı zamanda daha uzun ve hastalıklardan uzak bir yaşamın anahtarı olabilir 221 binden fazla yetişkinin incelendiği bu kapsamlı çalışma, kahvaltı tabaklarında yapılacak küçük bir değişikliğin, ölüm riskinde büyük bir fark yaratabileceğini ortaya koyuyor



TEREYAĞI KANSER VE KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIYOR
Araştırmaya göre yüksek miktarda tereyağı tüketen bireylerde ölüm riski %15 daha yüksek Özellikle kanser ve kalp hastalığına bağlı ölümlerle ilişkilendirilen tereyağı, her gün düzenli olarak tüketildiğinde sağlık açısından ciddi tehlike oluşturuyor Buna karşın bitkisel yağların özellikle zeytinyağı, kanola yağı ve soya yağı yüksek oranda tüketimi, ölüm riskini önemli ölçüde azaltıyor Her 10 gramlık artışın bile: Kanser kaynaklı ölüm riskini %11 Kalp hastalıklarına bağlı ölümü %6 azaltabileceği kaydediliyor

BASİT BİR DEĞİŞİKLİK: TEREYAĞI YERİNE ZEYTİNYAĞI
Araştırmacılar, günlük kahvaltılarda tereyağı yerine bitkisel yağ tercih edilmesinin etkilerini çarpıcı şekilde ortaya koyuyor Özellikle:

Günde sadece 5 gram zeytinyağı, ölüm riskini %8 oranında azaltıyor
Aynı miktarda kanola yağı, riski %15 düşürüyor
Soya yağı ise %6'lık bir azalma sağlıyor
Bu değişim yalnızca kahvaltıyla sınırlı değil Granola, kek ve kurabiyelerdeki yağları da zeytinyağıyla değiştirmek; hem tarifleri daha sağlıklı hem de daha lezzetli hale getirebilir



UZMANLAR NE DİYOR?
İngiltere’nin önde gelen beslenme uzmanlarından Prof Tim Spector, “Tereyağı neredeyse hiç kullanmam, her zaman zeytinyağını tercih ederim,” diyerek bu konuda net bir tavır ortaya koyuyor

Zeytinyağı uzmanı Elizabeth Berger ise zeytinyağını sabah marmelatlı tosta damlatmanın “hem moral yükseltici hem de sağlığa çok faydalı” olduğunu söylüyor Aynı zamanda keklerde ya da granolalarda yağ yerine kullanılabileceğini, fırınlama sırasında bile besin değerinin büyük kısmını koruduğunu vurguluyor

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.