Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2025, başvuru, başvurular, başvurusu, bursluluk, kılavuz, meb, mebgovtr, or İokbs, şartları, sınav, sınavı, takvimi, yapılır, yayınlandı, zaman

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (meb.gov.tr): Kılavuz Yayınlandı! Bursluluk Sınavı /İOKBS Sınavı Başvurusu Ne Zaman, Başvurular Nasıl Yapılır? Bursluluk Sınav

Eski 02-08-2025   #1
Şengül Şirin

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (meb.gov.tr): Kılavuz Yayınlandı! Bursluluk Sınavı /İOKBS Sınavı Başvurusu Ne Zaman, Başvurular Nasıl Yapılır? Bursluluk Sınav

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (mebgovtr): Kılavuz yayınlandı! Bursluluk sınavı /İOKBS sınavı başvurusu ne zaman, başvurular nasıl yapılır? Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

MEB İOKBS/Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor, sorusu yanıt buldu 2025 Bursluluk sınavı başvuru tarihi ve şartları, MEB kılavuzunun yayınlanmasıyla adaylar tarafından araştırılıyor Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8 sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11sınıflarında eğitim gören öğrenciler için her sene uygulanan sınavın başvuru takvimi açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavında 80 sorudan oluşan test uygulanırken, adaylara 100 dakika süre tanınıyor Bu yıl 5 sınıf öğrencileri için sınavın kapsamı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 5 Sınıf Öğretim Programları" çerçevesinde, 9 sınıf öğrencileri içinse "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 9 Sınıf Öğretim Programları" kapsamında yapılacak Diğer taraftan Bursluluk Sınavı 2025 başvuru şartları, sınav giriş belgesi ve tarihinine ilişkin bilgiler MEB İOKBS kılavuzunda detaylarıyla yer aldı Peki İOKBS 2025 sınavı başvurusu başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır? Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler, kimler başvurabilir? Meb govtr bursluluk sınavı başvuru tarihi ve kılavuz bilgileri

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (mebgovtr): Kılavuz yayınlandı Bursluluk sınavı /İOKBS sınavı başvurusu ne zaman, başvurular nasıl yapılır Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler, kimler başvurabilir
Mebgovtr bursluluk sınavı başvuru 2025 tarihi ve şartları Ortaokul ve ortaöğretim bursluluk sınavında adayların beklediği tarihler belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru kılavuzunu yayınladı Adaylar belirlenen takvim ve kriterler doğrultusunda işlemlerini tamamlayacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, her yıl 5, 6, 7, 8, hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için yapılıyor Kılavuza göre, öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, sınav tarihinden en az yedi gün önce http://wwwmebgovtr internet adresinden yayımlanacak Peki mebgovtr devlet bursluluk sınavı 2025 başvuru şartları neler? İOKBS 2025 başvuruları başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır?

MEB 2025 İOKBS KILAVUZ BİLGİSİ || BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?
İOKBS sınav başvurusu 10 Şubat 2025 – 3 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce 4 Mart 2025 tarihine kadar sistem üzerinden onaylanacak

Bursluluk Sınavı bu sene 27 Nisan'da yapılacak ve saat 1000'da başlayacak

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak,

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (mebgovtr): Kılavuz yayınlandı Bursluluk sınavı /İOKBS sınavı başvurusu ne zaman, başvurular nasıl yapılır Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler, kimler başvurabilir
Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 5 (beş) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak

Ailenin 2024 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2025 Mali Yılı için tespit edilen 195000,00 (yüzdoksanbeşbin) TL’yi geçmemesi gerekir Aile gelirinin tespitinde ailenin 2024 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacak

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecek

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com