![]() |
Src Belgesi |
![]() |
![]() |
#1 |
kombici
|
![]() Src BelgesiSrc belgesi, yolcu ya da yük taşımacılığı yapılan araçları kullanmak için sahip olunması gereken ‘mesleki yeterlilik belgesi’ne genel kullanımda verilen isim olarak gösterilebilir ![]() ![]() Src belgeleri tek çeşit olmayıp, farklı statülerde taşımacılık yapan araç şoförlerinin uygun belgeye sahip olması gerekmektedir ![]() ![]() Src1 Belgesi: Uluslararası alanda yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin sahip olması gereken belgedir ![]() Src2 Belgesi: Yurt içinde yolcu taşımacılığı yapmak için kullanılan araç şoförlerinin yani ticari taksi, yolcu otobüsü, yolcu minibüsü, öğrenci servisi, personel servisi olarak kullanılan araçların şoförlerinin sahip olması gereken belgedir ![]() Src3 Belgesi: Bu belgeye sahip olması gereken kişiler, yük taşıma, nakliyat, eşya taşıma işlerini uluslar arası alanda yapmak amacıyla kullanılan araçların şoförleri olarak gösterilebilir ![]() Src4 Belgesi: Yukarıdaki maddede olduğu gibi yük taşımacılığı yapan araç şoförlerinin alması gereken belgedir ![]() ![]() Sec5 Belgesi: Tehlikeli madde taşımacılığı yapma amacıyla kullanılan araç şoförlerinin sahip olması gereken belgedir ![]() ![]() Src belgelerinin statüleri, özellikleri, eğitim programları ve ücretleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler almak istiyorsanız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuda eğitim vermek üzere yetkilendirilmiş olan Yeni Ümit Eğitim Kurumları’nın web sitesini ziyaret etmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|