Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevabı, işte, kıdem, olacak, tazminatında

Kıdem Tazminatında Ne Olacak İşte Cevabı

Eski 04-26-2016   #1
Şengül Şirin

Kıdem tazminatı yine raftan indirildi İsa KARAKAŞ diyor ki;Kıdem tazminatı, çalışma hayatının “temcit pilavı” gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor Şimdiye kadar Netice=0

Kıdem tazminatı işçi için hayati öneme sahiptir Bel ki de işçinin ömrü hayatı boyunca eline geçen tek TOPLU paradır Bu nedenle işçiler için; bazen ev,araba bazen de çocukları için çeyiz parasıdır Hele ki bu ekonomik koşullarda yüklü kredi borçlarından tek kurtuluş kapısıdır Bu tazminat yaklaşık 80 (1936)yıldan beri çalışma hayatımızda var

Kıdemle ilgili yapılan ayağı yere basan en ciddi çalışma 2003 yılında çalışma hayatının düayen akademisyenlerince hazırlenen fon taslağıdır Ancak bunda da uzlaşma sağlanamadı

Sitemize her gün kıdem tazminatı ile ilgili 100′lerce soru gelmektedir özelikle çalışanlar panik halinde haklarımız ne olacak!!! … 22 yıllık çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki eğitimimiz-geçmişte Bakanlıkta yapmış olduğumuz komisyon çalışmalarımız- mesleki tecrübemizle yineliyorum;

Kıdem tazminatı fonu 1950’lili yılından beri gündemde var

Yani tam 60 yıldır yasalaşmadı Şu anda yine ortalık kıdem tazminatıyla çalkalanıyor!!!! gündemde kalmak için müthiş bir oyuncak!!!! gündemi değiştirmek için de

Kıdem tazminatı fonu konusunda ne işçi tarafı ne de işveren tarafı istekli Henüz sosyal taraflara uzlaşmış değil

Uzlaşı da yok üstelik yasalaşsa bile çalışanların kazanılmış hakları kesinlikle yok olmayacaktır

Diğer yandan Çalışma Bakanı da en son yapmış olduğu açıklamada tarafların uzlaşması ile kıdem tazminatı meselesinin çözüme ulaşacağını ifade etti

Özelikle Ülkemizin en büyük işçi sendikaları kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ve bunun genel grev sebebi olduğunu uzun süreden beri alenen ilan etmiş durumda

İşveren tarafı da sıcak bakmıyor

En son 2015 yılında Temcit Pilavı gündem değiştikten sonra yine bir kenarda tutulacak demiştim

TV programlarında da seçimden önce düzenleme yapılması imkansız demiştim

Maalesef yine yanılmadım Keşke bu konu da yanılsam da kıdem tazminatı alamayan çalışanların yaklaşık %70’i de bu hakkını elde etse…

Sonuç olarak; milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda mutlaka düzenleme yapılması gerekmektedir

En çok mağdur olan başta inşaat işçileri olmak üzere çalışanların %70’i aşkın kısmının da kıdem tazminatı hakkının garanti altına alınması hayati öneme sahip bulunmaktadır

yapışacak düzenlemede özelikle İflas eden işyerlerinde çalışanlar, belirli süreli çalışanlar, kendi isteği ile işten çıkmak zorunda olanlar, kapı dışarı edilip kıdem tazminatı ödenmeyeler vs gözönünde bulundurulmalı Böylece; hem işçiler tazminatına kavuşturulması ile hem işveren hem de Yargıtayın yükü hafifletilmeli…

Çözüm noktasında tarafların uzlaşmasına dayalı formüllerden vazgeçilmemesi büyük önem taşımaktadır

İSA KARAKAŞ / İSAKARAKAS

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com