![]() |
Kıdem Tazminatında Ne Olacak İşte Cevabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kıdem Tazminatında Ne Olacak İşte CevabıKıdem Tazminatında Ne Olacak İşte Cevabı Kıdem tazminatı yine raftan indirildi ![]() ![]() ![]() Kıdem tazminatı işçi için hayati öneme sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıdemle ilgili yapılan ayağı yere basan en ciddi çalışma 2003 yılında çalışma hayatının düayen akademisyenlerince hazırlenen fon taslağıdır ![]() ![]() ![]() Sitemize her gün kıdem tazminatı ile ilgili 100′lerce soru gelmektedir ![]() ![]() ![]() Kıdem tazminatı fonu 1950’lili yılından beri gündemde var ![]() Yani tam 60 yıldır yasalaşmadı ![]() ![]() Kıdem tazminatı fonu konusunda ne işçi tarafı ne de işveren tarafı istekli ![]() ![]() Uzlaşı da yok ![]() ![]() Diğer yandan Çalışma Bakanı da en son yapmış olduğu açıklamada tarafların uzlaşması ile kıdem tazminatı meselesinin çözüme ulaşacağını ifade etti ![]() Özelikle Ülkemizin en büyük işçi sendikaları kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ve bunun genel grev sebebi olduğunu uzun süreden beri alenen ilan etmiş durumda ![]() İşveren tarafı da sıcak bakmıyor ![]() En son 2015 yılında Temcit Pilavı gündem değiştikten sonra yine bir kenarda tutulacak demiştim ![]() TV programlarında da seçimden önce düzenleme yapılması imkansız demiştim ![]() Maalesef yine yanılmadım ![]() ![]() Sonuç olarak; milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda mutlaka düzenleme yapılması gerekmektedir ![]() En çok mağdur olan başta inşaat işçileri olmak üzere çalışanların %70’i aşkın kısmının da kıdem tazminatı hakkının garanti altına alınması hayati öneme sahip bulunmaktadır ![]() yapışacak düzenlemede özelikle İflas eden işyerlerinde çalışanlar, belirli süreli çalışanlar, kendi isteği ile işten çıkmak zorunda olanlar, kapı dışarı edilip kıdem tazminatı ödenmeyeler v ![]() ![]() Çözüm noktasında tarafların uzlaşmasına dayalı formüllerden vazgeçilmemesi büyük önem taşımaktadır ![]() İSA KARAKAŞ / İSAKARAKAS
![]() |
|