Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali |
07-09-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karamelli Kayısı ve Vanilyalı ŞeftaliKaramelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali 6 kişilik Malzeme: 12 adet kayısı 6 adet nektarin 1 kahve fincanı pudra şekeri 100 gr tereyağ 1 kase labne peyniri 1-2 adet çubuk tarçın Tarifi Fırını önceden 200 derecede ısıtın Bölünmüş kayısıları ve nektarinleri ısıya dayanıklı iki ayrı fırın kabına alın Her birine yaklaşık ikişer çay kaşığı pudraşekeri ekleyin Daha sonra küçük küçük doğranmış tereyağ parçaları ve çubuk tarçınları üzerlerine ekleyin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında meyveler hafif yumuşayana dek pişirin Sunum için; labne peynirini çatal ya da çırpma teli ile çırparak kıvama getirin Pişen nektarin ve kayısıları soslarıyla birlikte çukur bir servis tabağına alıp labne peyniri ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|