Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karamelli, kayısı, vanilyalı, şeftali

Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali

Eski 07-09-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali



Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali 6 kişilik

Malzeme:

12 adet kayısı
6 adet nektarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
100 gr tereyağ
1 kase labne peyniri
1-2 adet çubuk tarçın


Tarifi
Fırını önceden 200 derecede ısıtın Bölünmüş kayısıları ve nektarinleri ısıya dayanıklı iki ayrı fırın kabına alın Her birine yaklaşık ikişer çay kaşığı pudraşekeri ekleyin Daha sonra küçük küçük doğranmış tereyağ parçaları ve çubuk tarçınları üzerlerine ekleyin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında meyveler hafif yumuşayana dek pişirin Sunum için; labne peynirini çatal ya da çırpma teli ile çırparak kıvama getirin Pişen nektarin ve kayısıları soslarıyla birlikte çukur bir servis tabağına alıp labne peyniri ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.