Boş Gürültü |
07-08-2010 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Boş GürültüSiperde çömelmek ve ayakta durmak konulu bir tartışmayı izliyoruz Kemal Kılıçdaroğlu'nun samimi olmayan bir şovuydu o Ayakta durmayı başkaldırı sanmak Çömelmiş Başbakan'ı küçümsemek Hatta apoletler taktığını düşünmek Oysa önemli olan barışı ayağa kaldırmak Çömelmek, ya da ayakta durmak değil ki *** Ayrıca, o görüntüleri sorgularsak Tayyip Erdoğan'ın ağır bir bakışı vardı, çömelirken de Kemal Kılıçdaroğlu'nun zayıf ve çelimsiz bir duruşu vardı, ayaktayken bile *** İki lideri de sorgulasak, hangisi savaştan yana? Hiçbiri Hangisi ülke huzuruna karşı? Hiçbiri Ben Kemal Kılıçdaroğlu olsaydım, böyle bir görüntü polemiğine asla girmezdim Ama Başbakan'ın koluna girerdim Ve sorardım; "Hangi duruşumuz parola olabilir barışa?" *** Biliyorum ki Tekerlekli sandalye ile barışı savunmak Siperde ayaktan durmaktan da, çömelmekten de değerlidir *** Çünkü bu ülkede istikrarı olan tek şey ölüm Kahpe ölüm, kalleş ölüm Anaların yüreğini yakan, ülkemizin belini kıran ölüm *** Bu ülkenin politik duruşu da değişmeli Politikacı duruşu da Bu ülkenin tartışmayı "çıkar meselesine" dönüştüren gazetecilik anlayışı da değişmeli Zarif bir dil kullanmayı öğrenemeyen savunma avukatlığı da Çünkü politikacılar, içlerindeki gürültüden, sokaktaki gürültüyü duyamıyor *** Açlık, sefalet ve kadersiz ölümlerden bıkan bir halk varken O halkın barış içinde yaşama özlemi çığlık çığlığayken Bizim masum felsefelere ihtiyacımız var Savaşçı politik gösterilere değil * * * Gözlerimde saklı Bir itirafsın Ruhum dayanmıyor Sendeki güce Zamansız esen Kader rüzgarı Sana sürüklüyor Beni her gece Benim sevdalarım Düş kırıkları İnsan her aşkında Sonunu yaşar Sabahı olmayan Akşamlar gibi Seni böyle sevmek Zaten intihar Hakkı YALÇIN * * * MUTLULUK TAKVİMİ 7 Temmuz 2010 Yazlık konsere git Kendini fazla ciddiye alma Sevdiğin için gururlan Bulmaca çöz * * * Bu ülkenin müziğine bakın O ülkenin ne halde olduğunu çok daha iyi anlarsınız * * * Namussuzluğun ve ahlaksızlığın baş oyuncusu olan bir gazetecinin, kanını emdiği sistemin hala en değerli adamı gibi görünmesine çıldırıyorum Tetikçi gazeteciliği bu topraklarda paha biçilmez hale getiren ve kesinlikle yargılanması gereken bu "medyatik vampirle" kadeh tokuşturanlara gelince Beslenin beyler, beslenin! Yükselen her şey düşecektir * * * Deniz sakin olduğu zaman dümeni herkes tutar Hakkı Yalçın