06-22-2015
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Soslu Karışık Kızartma
Fırında Soslu Karışık Kızartma Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 4 adet patlıcan
- 3 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 8-10 kadar taze fasulye (Koymayabilirsiniz)
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin
Malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet olgun domates
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı acılı ketçap
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
hazırlanışı:
- Sebzeleri yıkayıp patateslerin kabuklarını soyun

- Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp geniş bir kap içine alın

- Tuz ve sıvı yağ ekleyip iyice karıştırın ve fırın tepsisine alın

- Önceden ısıtılmış 220 derecede sebzelere kızarana pişirin

- Sebzeler fırında pişerken,bir taraftan sosu hazırlayın

- Bunun için tavaya ince doğranmış soğan ve sıvı yağı alıp pembeleşene kadar çevirin

- Salçayı ekleyip iyice kavurun

- Ketçap ve rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kaynatın

- Koyulaşan sosun içerisine azar azar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın

- İyice kaynayıp kıvama gelen sosa,yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın

- Fırında iyice kızaran sebzeleri fırından alıp,hazırladığınız sosu üzerine gezdirin

- İnce kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|